28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Avgust 2014 10:17

Danas Vogošća, sutra Goražde

RK ČELIK: DANAS REVANŠ PROTIV RK VOGOŠĆA - U SUBOTU – NA TURNIRU U GORŽADU Paklene pripreme rukometaša Čelika u Zenici dva puta dnevno se nastavljaju, a na veliku sreću Stručnog štaba – sve protiče bez povreda. Jedino novi kapiten ekipe Mirza Dervenčić ima bolove u ramenu, a nakon što je zaliječio koljeno  i uspješno se oporavio.

 

- Medju rukometašima vlada neviđeno pravo pozitivno rivalstvo – ko će bolje izvršavati zadatke trenera – kaže pomoćni trener tima prof. Seldin Rizvanović. – I naš novi Šef stručnog štaba Milanko Savčić, koji je trenirao veliki broj klubova u zemlji i inostranstvu kaže da nije nikada u karijeri naišao na bolju radnu atmosferu kao sada u RK  Čeliku. Sigurno je to i zbog toga što u ovom trenutku praktički imamo čak tri podjednake postave u timu od po 7 dobrih igrača – kaže Rizvanović.

 

Nakon pobjede protiv RK Krivaje iz Zavidovića u Zenici prošle srijede i u petak protiv RK Vogošće u gostima, danas  - 27. avgusta u Graskoj areni Zenica  Čelik u 17 sati igra uzvratnu utakmicu sa RK ,,Vogošćom'' . Utakmica se igra na jednoj trećini terena u Areni i zatvorena je za gledaoce . Da podsjetimo: Čelik je u prvoj utakmici prošle srijede pobijedio Krivaju  43:36, a u petak  Vogošću - 33:31.

- Opet će dobiti šansu gotovo svi igrači Čelika koji svakodnevno treniraju. Spisak igrača je inače već ,,srezan'' sa 32 na 24 igrača i to je taj optimalni sastav koga više nećemo ,,rezati'', ali vidjećemo ko će u kojoj utakmici dobiti šansu da bude među 16 najboljih – kaže Milanko Savčić, šef Stručnog štaba ,,Čelika''.

 

Finalni izbor sastava koji će boje Čelika braniti u narednom prvenstvu će se desiti  već u Goraždu u subotu 30. avgusta, kada  Čelik učestvuje na jakom turniru u tom gradu, na kome su učesnici još sarajevska ,,Bosna'', kragujevački ,,Radnički'' i domaće ,,Goražde''.

- Još uvijek nismo riješili pitanje finansiranja kluba za novu sezonu. Igrački smo jači nego ikada do sada, jer za svaku poziciju u timu imamo najmanje po dva  kvalitetna igrača i titula prvaka države nam je bliža nego ikada u 64- godišnjoj istoriji Kluba. Medjutim, ako hitno ne riješimo pitanje finansiranja ,,osnovne djelatnosti'' a to znači troškove održavanja utakmica kod kuće i na strani i kotizacije – sve što smo do sada uradili pada uvodu – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.