19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Avgust 2014 02:27

Kengur kup 2014

Košarkaški klub Kengur već 16. godinu zaredom organizuje međunarodni turnir Kengur kup. Šesnaesto izdanje Kengur kupa održat će se u Zenici, od 22. do 24. avgusta/kolovoza 2014. godine.

Utakmice se igraju u petak, subotu, odnosno nedjelju u četiri zeničke gradske dvorane, uključujući i novu zeničku Arenu.Kengur kup važi za jedan od najmsaovnijih turnira u BiH ali i u regionu.Kako ističu u Kenguru ove godine će učestvovati veliki broj renomiranih ekipa i sportskih prijatelja :  ZTE Zalaegerszeg (Mađarska), KK Sedam Đakovo (Hrvatska), KK Đakovo (Hrvatska) , Prevalje (Slovenija) , Realway  (Sarajevo), Falcons (Tuzla) , Vitez , Goražde , Čelik , Nets , Željezničar (Sarajevo) i mnoge druge ekipe iz BiH.
Ove godine učešće na Kengur kupu 2014 će uzeti preko 500 mladih košarkaša i košarkašica iz 4 zemlje regiona : Hrvatska , Mađarska , Slovenija i Bosna I Hercegovina.
Takmičenje će se održati u 5 kategorija i to :
-    muškarci rođeni 1997. godine i mlađi (JUNIORI),
-    muškarci rođeni 1999. godine i mlađi (KADETI),
-    muškarci rođeni 2001. godine i mlađi (PIONIRI),
-    muškarci rođeni 2003. godine i mlađi (PREDPIONIRI),
-    djevojke rođene 1999. godine i mlađe (KADETKINJE)
Treba reći da su veliku zaslugu za samu organizaciju kao i pripremu svih selekcija pridonjeli predsjednik kluba Enver Jahić zajedno sa svojim trenerima : Enes Hadžihalilović, Jasmin Efendić , Arman Bjelošević , Haris Muslić.
Vrijedi još istaknuti da su za sve učesnike osigurane majice i bilteni turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i poklone.
Na kraju možemo poželjeti sreću svim učesnicima  i nadamo se da će neki od njh biti nosioci igre naših reprezentacija u skorijoj budućnosti .Ovom prilikom pozivamo sve građane našeg grada da dođu i uveličaju ovu veliku sportsku manifestaciju koja će se održati u našem gradu i tako na najbolji način promovišemo naš grad i državu BiH.

Povezani članci (by tag)