28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Avgust 2014 22:48

Ukopani supružnici Nuzhet i Zejna Fetić

Supružnici Nuzhet (42) i Zejna (37) Fetić iz zeničkog sela Novi Vranduk, koji su u subotu, skoro u ponoć, život izgubili gotovo na kućnom pragu u tunelu “Vranduk”, vraćajući se iz Orahovice, ukopani su danas poslije ikindije namaza na mezarju Varošište.


- Oko dvije hiljade ljudi iz Vranduka i okolnih sela, klanjalo je dženazu te se posljednji put oprostilo od nesretnih ljudi. Sat vremenao pred dženazu, sručila se kiša na Vranduk, čime je, valjda, i samo nebo zaplakalo nad ogromnom tragedijom koja je zadesila mladu familiju i ovo mjesto. Ali, pred klanjanje i ukop, Vranduk je obasjalo i sunce, najavljujući da će života u porodici biti i nakon smrti ovih mladih roditelja.

A to potvrđuje i što je djevojčica Anila (14), koja je iste noći u nesreći zadobila teške povrede i sve do danas bila u komi na Odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenica, skinuta sa aparata, ali ljekari se i dalje bore za njen život.

Nešto stariji sin, Amel (19), koji je jedini bio u svjesnom stanju nakon nesreće, još u utorak je otpušten iz Službe za neurohirurgiju KBZ-a, gdje je praćeno njegovo stanje. Ljekari su procijenili da se njegov oporavak može nastaviti na kućnom liječenju, a za nadati se da će mu se uskoro priključiti i sestra, kako bi zajednički lakše prebrodili, za njih nemjerljiv gubitak roditelja.

Amel je smogao snage da, uz dajidže i amidže, klanja dženazu svojim roditeljima, a koju je predvodio mladi mjesni imam Ramiz Redžić.

Mladić koji je u alkoholiziranom stanju izazvao tešku nesreću, Kenan Tufekčić (25) iz Orahovice, nalazi se u pritvoru, a suočen je s optužbama za izazivanje nesreće sa dva smrtna ishoda i još dvije teške povrede.

AVAZ

 

POGLEDAJ FOTO GALERIJU