28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Avgust 2014 07:59

Najpoželjniji poslodavci u 2014.

Na konkurentnom tržištu rada u Bosni i Hercegovini postoje kompanije su se pozicionirale kao idealno radno mjesto na kojem svaki kandidat želi da radi i napreduje. Ovo su kompanije koje na prvo mjesto stavljaju svoje uposlenike, ulažu u njihov razvoj i edukaciju, te nude najbolje uslove za rad.

Najpoželjnije poslodavce odabrali su bh. građani putem istraživanja koje je proveo portal Posao.ba, a u nastavku predstavljamo neke od ovih kompanija.

Al Jazeera Balkans kao dio Al Jazeera Media Network, emituje vijesti i aktuelna dešavanja za gledaoce na lokalnim jezicima u regiji. Nastavljajući tradiciju 18-godišnjeg Al Jazeerinog nezavisnog novinarstva, Al Jazeera Balkans je gledaocima ključni izvor međunarodnih i regionalnih vijesti.

Bosna Bank International je jedina banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima, sa ukupno 25 poslovnih jedinica. Iz godine u godinu BBI pomaže obnovu i dalji razvoj Bosne i Hercegovine a na prvo mjesto stavlja zadatak da finansijski podržava i prati svoje klijente, pravna i fizička lica.

DEICHMANN je najveći evropski prodavac obuće. Ovo je kompanija koja je širom svijeta prodala oko 167 miliona pari obuće u ukupno 3.500 prodavnica. U cijelom svijetu DEICHMANN planira 2014. godine otvoriti tačno 150 novih prodavnica i modernizovati 188 radnji, a u 2013. godini je otvorio 8 prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini i zaposlio više od 80 mladih osoba.

JP Elektroprivreda BiH je jedna od javnih kompanija u BiH koja iz godine u godinu ulaže u modernizaciju, razvoj i realizira kapitalne investicije. Ovo je kompanija koja posebnu pažnju posvećuje investiranju u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, povećanju fleksibilnosti energetskog portfolija i energetske efikasnosti.

Messer BH Gas je ime koje se više od 100 godina povezuje uz industrijske plinove. Messer kao lider u proizvodnji industrijskih, medicinskih i specijalnih plinova i prateće opreme u Bosni i Hercegovini sa dugogodišnjim iskustvom zapošljava vrhunske kadrove. Za ovu kompaniju umijeća i posvećenost zaposlenih predstavljaju siguran zalog za još uspješniju budućnost poslovanja.

Mikrokreditna fondacija Partner ima ukupno 57 ureda na području skoro cijele BiH iz kojih opslužuje klijente u preko 240 opština. U ukupno 20 brenš ureda, Partnerov tim kreditnih službenika radi zajedno i odobrava mikrokredite u cijeloj BiH odnosno Federaciji BiH, distriktu Brčko i u Republici Srpskoj.

Sarajevski kiseljak d.d. je najveći i najstariji proizvođač mineralne vode u Bosni i Hercegovini s tradicijom dužom od 120 godina. Na stvaranje i održavanje liderske pozicije Sarajevskog kiseljaka na tržištu mineralnih voda u BiH utiče više faktora, a u prvi plan ova kompanija stavlja kvalitetu i vrijednost svojih zaposlenika.