19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Avgust 2014 21:19

Čelik protiv Zvijezde na Bilinom

Press u NK Čelik. Optimizam u Čeliku pred utakmicu sa Zvijezdom. U SUBOTU NK ČELIK – NK ZVIJEZDA  (17h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 3. kola u novoj sezoni (2014/2015) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin NK Zvijezda iz Gradačca. Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 16.avgusta 2014.godine, u 17 sati. Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) Čelika i prvotimac Nikola Simić.

 

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić je, pored ostalog, kazao da nakon remija sa Vitezom kod kuće (0:0) i poraza od Slobode u Tuzli (0:1), stručni štab i igrači svjesni su da publika od njih očekuje prvu ovosezonsku pobjedu. Vjeruje u veće angažovanje svih igrača i veću uigranost, nego u ove dvije zadnje utakmice. Nada se pobjedi  i uzda se u tradiciju u utakmicama kod kuće protiv Zvijezde. Kontrolna utakmica protiv Natrona u Maglaju u srijedu, koju je Čelik dobio 4:2, potvrdila je očekivanja stručnog štaba kada je riječ o Jovi Kojiću, odbrambenom igraču, koji je pred početak sezone stigao iz Radnika. Za njega Hukić kaže da se dobro uklopio i da će sigurno početi utakmicu protiv Zvijezde.

U vezi formacije u ovoj utakmici Hukić kaže: “Formacijski ćemo igrati isto i mislim da su četiri igrača u završnici dovoljno. Stvarali smo mi i u prve dvije utakmice prilike, ali je izostala realizacija. Vernes Selimović neće biti centralni napadač, već će igrati više na strani, odakle je opasniji po gol protivnika, što smo vidjeli i u Maglaju, gdje je pogodio prečku i stativu i postigao gol”, rekao je, na kraju, Nizah Hukić.

 

Prisutnim novinarima obratio se i iskusni vezni nogometaš Čelika Nikola Simić, koji se, zbog problema sa boravišnom dozvolom, ekipi priključio prije desetak dana, te je igrao u Tuzli, izrazio je optimizam kada je u pitanju meč sa Zvijezdom ali i nastavak sezone:

 

„Tačno je da nisam 100 % spreman, što je posljedica ovih problema oko dozvole, ali svakim danom sve se bolje osjećam. Vjerujem da ćemo protiv Zvijezde biti pravi i pobijediti. Mislim da ova ekipa Čelika posjeduje kvalitete, ali desetak je novih igrača, pa treba da se uigramo. Očekujem sigurnu pobjedu protiv Zvijezde“, rekao je, na kraju, Simić.

Najvjerovatniji, početni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Bureković, Vukušić, Kojić, Kazazić, Dedić, Bašić, Osmanagić, Simić, Selimović. 

 

U utorak i srijedu u Busovači će biti odigran 7. Memorijalni turnir u nogometu“Anto Sučić Suka 2014“, na kojem će učestvovati  NK Čelik, NK Vitez, NK Iskra iz Bugojna i domaćin NK Busovača. Ovaj turnir će pomoći Hukiću za uigravanje tima i probu igrača. Kako ističe Hukić i u narednoj pauzi, zbog nastupa naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, Čelik će odigrati bar dvije prijateljske utakmice u cilju uigravanja tima za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Pozivamo ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 17 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK „Čelik" u trećem kolu sezone 2014/2015.

 

Već smo objavili, da se navedeni turnir igra u Busovači na stadionu NK“Busovače“ po slijedećem rasporedu:

Utorak 19.08.2014.god. 

NK “Vitez“-NK “Iskra“ Bugojno u 16,00h

NK “Čelik“Zenica-NK “Busovača“ u 18,00h

Srijeda 20.08.2014.god.

Utakmica za 3. mjesto u 16,00h

F i n a l e   u 18,00h

Svečana dodjela pehara i priznanja je u 20,00  sati.

 

Titulu pobjednika brani domaća ekipa NK „Busovača“, koja je prošle godine u nezaboravnom finalu pobijedila Premijerligaša „Čelik“ nakon boljeg izvođenja penala.

 

E. Imamović za Zenicablog