24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Avgust 2014 21:24

Izvlačenje parova za Kup FBiH

Izvučeni parovi  za seniorski Kup FBiH. Danas, 12.08.2014.god., u hotelu „Dubrovnik“ u Zenici održano je izvlačenje parova prvog i drugog pretkola seniorskog Kup-a FBiH.

Ovoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici nekoliko klubova, a izvlačenjem su rukovodili gospoda Mile Prusina, predsjednik komisije za takmičenje NS FBiH i Mirza Trbonja, sekretar u takmičarskoj komisiji NS FBiH.


Kao što smo već objavili, shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH, prije odigravanja završnice seniorskog Kupa FBiH,  bit će odigrana dva pretkola nakon kojih će se 4 najuspješnija tima plasirati u završnicu Kupa FBiH. U završnici Kupa FBiH učestvovat će 16 klubova Prve lige NS FBiH, te 4 najuspješnija kluba iz nižih rangova takmičenja.

ZE-DO kanton u ovom izvlačenju predstavljao je pobjednik finala Kup-a ZDK, Žepče – Borac Jelah.


Kao što smo već objavili odigrana je 1.finalna utakmica u kojoj je Borac u Jelahu slavio sa 2:1. Revanš se igra u Žepču u srijedu 13.08. u 17,30 sati. Pobjednik ovog duela će u pretkolu dočekati ekipu Mladosti iz Sibovaca, te će u direktnom susretu odlučiti koja ekipa se pridružuje prvoligašima u završnici.


Evo svih parova:

Grupa sjever:

1. NK Žepče/NK Borac (Jelah) – NK Mladost (Sibovci)

2. NK Azot – NK Mramor/NK Mladost (Malešići)

Mladost iz Župče je slobodna u prvom pretkolu.

Naknadnim žrijebom određeno je da Mladost iz Župče u drugom pretkolu gostuje boljem iz duela Azota i Mramora/Mladost (Malešići), nakon čega će biti poznato koja ekipa nastavlja takmičenje.

Grupa jug:

1. NK Posušje/NK Sloga Ljubuški – NK Novi Travnik

2. NK Višići – NK Tomislav

Slobodna je ekipa NK Ključ.

Naknadnim žrijebom određeno je da NK Ključ u drugom pretkolu gostuje boljem iz duela NK Višići i NK Tomislav nakon čega će biti poznato koja ekipa nastavlja takmičenje.

 

Utakmice prvog pretkola igraju se 20.08.2014. godine, a drugo pretkolo je na rasporedu 27.08.2014. godine.

 

E.Imamović za Zenicablog