29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Avgust 2014 01:49

Čelik danas na Tušnju

Nogometaši Čelika danas će gostovati na Tušnju, gdje će protiv domaće Slobode pokušati ispraviti kiks iz prvog kola. Tradicija kada su u pitanju utakmice u Tuzli, je daleko na strani domaćina, ali se Zeničani nadaju da uz dobru igru mogu ostati neporaženi.

 

Šef stručnog štaba Nizah Hukić osim povrijeđenog golmana Adija Adilovića, protiv Slobode na raspolaganju ima sve raspoložive igrače. Nikola Simić, Semir Pezer, Semir Bukvić i Jovo Kojić, stekli su pravo nastupa za Čelik, te su u konkurenciji za derbi između starih rivala. Kada je u pitanju sastav Čelika, kako je najavio trener određenih izmjena će biti u posljednjoj liniji, te veznom redu. Jovo Kojić bi sutra trebao zauzeti mjesto u početnoj postavi umjesto Zlatka Kazazića, koji je još rovit i protiv Viteza je igrao nedovoljno oporavljen. Kada je u pitanju vezni red, Nikola Simić bi trebao zauzeti mjesto u veznom redu, dok bi na klupu trebao Ante Vukušić, koji protiv Olimpica i Viteza nije pokazao ništa, te je nakon poluvremena i zamijenjen. Iako se na pripremama izborio za prvog čuvara mreže, pojačanje na golmanskoj poziciji Semir Bukvić danas će biti na klupi za rezervne igrače, jer je jedinica trenutno rezervisana za 24-godišnjeg Saliha Hinovića, koji je kao treći golman iznenada dobio priliku protiv Viteza, te je svojim odbranama spasio Zeničane od poraza na otvaranju prvenstva.

 

Vjerovatni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Bureković, Kojić, Gojković, Dedić, Bašić, Grahovac, Simić, Osmanagić i Selimović.

 

BHT 17h