25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Juli 2014 13:55

Delić i Brčaninović u vrhu

Odlične igre naših juniorki na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Anđela Delić i Melisa Brčaninović među najboljima. Anđela Delić - Najbolji asistent Evropskog prvenstva!

Melisa Brčaninović treći najbolji strijelac Evropskog prvenstva 


Ženska juniorska reprezentacija (U18) naše države je juče porazom od Ukrajine završila svoj nastup na Evropskom prvenstvu B divizije, koje se održavalo u Rumuniji od 17.jula 2014.godine. I pored toga što nisu uspjele da prođu prvi krug (u daljem takmičenju borile su se za plasman od 9.-17.mjesta), naše juniorke su igrale zapaženu ulogu na cijelom prvenstvu, objavili su na stranici KS BiH.

 

Naime, bek šuter naše ženske juniorske reprezentacije, Anđela Delić, najbolji je asistent Evropskog prvenstva koje se danas završava u Rumuniji. Delićeva u prosjeku bilježi 4.1 asistenciju po svakom meču i ima 9.7 poena u prosjeku i 5.0 skokova. Također, Anđela je i 11. najbolji šuter za tri poena, te se nalazi na 11. mjestu po broju odigranih minuta u dresu naše reprezentacije.  


Naša najbolja igračica na ovom prvenstvu bila je, čak tri godine mlađa, Melisa Brčaninović. Ona je u prosjeku bilježila 18.3 poena, imala 8.7 skokova po svakom meču. Nalazi se na trećem mjestu najboljih strijelaca, što je izuzetan uspjeh za našu mladu košarkašicu. Melisa je i u ostalim statističkim parametrima u vrhu. Po broju ofanzivnih skokova se nalazi na desetom mjestu sa 3.0 po svakom meču, dok je u defanzivnim na 11. poziciji sa 5.7 skokova. Po broju odigranih minuta je na desetom mjestu sa 35.0 u prosjeku, dok je u preciznosti sa linije za slobodna bacanja na petom mjestu sa 78.4 posto uspješnosti.Također, Brčaninović je i na petom mjestu što se tiče pogođenih slobodnih bacanja sa 4.1 u prosjeku. Po broju pogođenih šuteva se nalazi na drugom mjestu sa 6.9 u prosjeku. Druga je i u procentu šuta iz igre sa 53.8% uspješnosti. Zaista odlična statistika za juniorku koja još nema ni 15 godina, objavili su na stranici Saveza.

 

Čestitke Anđeli Delić (koja je, da podsjetimo, nastupala i u dresu KŽK Čelik u play off-u za prvaka BiH u protekloj sezoni) i Melisi Brčaninović na odličnom nastupu na Evropskom prvenstvu od sportske redakcije Zenicabloga.

 

Points Per Game

Total Rebounds

Assists

 

Borislava Hristova

 

BUL

 

http://www.fibaeurope.com/youth/themes/yellow/images/pixel.gif

Name

Avg.

1.

Hristova, B.

28.0

2.

Hinriksdóttir, S.

20.8

3.

Brcaninovic, M.

18.3

4.

Birina, V.

18.2

5.

Gorobets, V.

17.5

 

Olga Yatskovets

 

UKR

 

http://www.fibaeurope.com/youth/themes/yellow/images/pixel.gif

Name

Avg.

1.

Yatskovets, O.

17.5

2.

Lass, K.

13.7

3.

Birina, V.

12.5

4.

Hinriksdóttir, S.

12.0

5.

Lenart, P.

12.0

 

Andela Delic

 

BIH

 

http://www.fibaeurope.com/youth/themes/yellow/images/pixel.gif

Name

Avg.

1.

Delic, A.

4.1

2.

Horvath, B.

4.0

3.

Körner, P.

3.8

4.

Delic, N.

3.7

5.

Mujovic, B.

3.7

 

 

E.Imamović za Zenicablog