29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 01 Juli 2014 20:59

Zeničanin uhapšen u Tesliću

Policijska stanica Teslić podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv E.Đ. iz Zenice i M.LJ. iz Kaknja, zbog osnova sumnje da su na području općine Teslić počinili više krivičnih djela teška krađa. 

 

Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su 13. juna provalili u objekat preduzeća „Fabrika obuće Teslić“ koja je trenutno u stečaju, odakle su iščupali i otuđili 18 kilograma bakarnih elektrokablova koje su prodali trećoj osobi. 

 

Istog dana, oni su zajedno s A.LJ iz Kaknja, u namjeri da otuđe bakarne spojnice, provalili u trafostanicu vlasništvo preduzeća „Elektro Doboj“ u mjestu Žarkovina, kod Teslića, prilikom čega su odustali jer je zbog strujnog udara A.LJ. zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se na liječenju u zeničkoj bolnici. 

 

Za prijavljenog M.LJ, postoji osnov sumnje da je krajem septembra 2013. godine izvršio provalu u preduzeće „Trudbenik“ F.K.O. d.o.o Teslić iz čije hale je otuđio više pakovanja žica za varenje, elektroda, crijeva za plin, 400 litara hidrauličnog ulja i 150 litara ulja za trafostanicu. 

 

Otuđene predmete odvezao je u Kakanj i prodao trećim osobama, saopćeno je danas iz CJB Doboj.