19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Juni 2014 03:30

Ahmed Opardija na probi u Čeliku

Nogometni klub Čelik proživljava teške trenutke, a to se najbolje primijeti iz trenutnog igračkog kadra. Rukovodstvo Zeničana i pored najava po nekim medijima još nisu obavili zvanične razgovore sa igračima koje navodno žele zadržati, a koji su bili članovi kluba i prošle sezone. Riječ je o kapitenu Emiru Jusiću, lijevom beku Slobodanu Laićeviću, te veznjacima Fenanu Salčinoviću i Semiru Bajraktareviću.

Ugovore s Čelikom isteklo je za 15 nogometaša, a klub su napustili i Sead Jakupović, te Kamerunac Clovis, koji su uzeli slobodne papire i napustili Bilino polje.

Koliko je očajna situacija u klubu dovoljno govori podatak, da je čak sedam nogometaša na probi u Čeliku, što se nikada prije nije desilo. Zeničani ispadaju kao "socijalna ustanova", a posljednji sedmi igrač, koji je jučer stigao na probu je 19-godišnji veznjak Ahmed Opardija, koji u Čelik dolazi iz zagrebačke Lokomotive, gdje je prošle sezone nastupao za juniorsku ekipu.

Da li će se ko od sedam nogometaša koji se trenutno nalaze na probi u klubu s Bilinog polja nametnuti treneru Nizahu Hukiću,biće poznato u narednih nekoliko dana.

Ukoliko Zeničani žele izbjeći borbu za opstanak u narednoj sezoni, vrlo brzo će morati dovesti nekoliko pojačanja, te zadržati i neke igrače iz prošle sezone koji su bili oslonica ekipe, a istekao im je ugovor s klubom.