28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Juni 2014 04:09

Ljeto u biblioteci Zenica

U ponedjeljak, 30. juna, Opća biblioteka u Zenici  zvanično počinje program  Ljeto u biblioteci. Zainteresovanim za učenje turskog jezika omogućen je raniji početak kursa, već u ponedjeljak 23. juna  u 10 sati  u Američkom kutku Centralnog odjeljenja.  

 

Cijelo ljeto najmlađi polaznici,  mogu se zabaviti u pričaonicama stranih jezika i igraonicama, stariji  imaju priliku pohađati  kurseve engleskog, njemačkog i turskog jezika i instruktivi školski  program, a za  polaznike treće dobi  obezbijeđeni su posebno prilagođeni kursevi engleskog jezika i informatike. Prema interesu polaznika, kaže Slavica Hrnkaš, koordinatorica programa, organizovaće se kursevi tkanja, slikanja na staklu i svili, te izrada raznih ručnih radova.

 

Važno je napomenuti, kažu u biblioteci, da su svi kursevi besplatni, da se održavaju dva puta sedmično u svim zeničkim odjeljenjima biblioteke i u dodatnom odjeljenju u Blatuši. Biće angažovano oko 60 volontera instruktora. Svake godine za  Ljeto u biblioteci  interes iskaže oko 500 Zeničana.