20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 Juni 2014 03:36

Tužilaštvo BIH poziva građane

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv korupcije, organiziranog i finansijskog kriminala, te poziva sve građane da prijavljuju nezakonito ponašanje osoba uposlenih u carinskim, poreznim i drugim institucijama, saopćilo je Tužilaštvo. 


Počinitelji i kaznena djela mogu se prijaviti putem telefona Tužilaštva BiH 033/707-200 ili putem službenog i zvaničnog e-mailaOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 


"Pozivamo sve građane i pravne subjekte da budu partneri Tužilaštva BiH, kao profesionalne i neovisne institucije u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kao kaznenih djela koja nanose štetu svim građanima naše zemlje, te da slobodno prijavljuju sve oblike korupcije, daju svjedočenja i sudjeluju u kaznenom gonjenu odgovornih osoba", navodi se u saopćenju. 


Tužilaštvo je u proteklih nekoliko dana, zajedno sa policijskim agencijama, provelo akciju kodnog naziva "Pandora" koja se odnosi na višemilionske zloupotrebe koje su počinili osumnjičeni iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, zajedno sa više osoba i preduzeća, te na taj način nanijeli veliku štetu budžetu i građanima naše zemlje. 


"Tužilaštvo BiH nastavlja borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojoj nema i neće biti nedodirljivih. Pred zakonom su svi jednaki i svi počinitelji kaznenih djela za koja postoje dokazi biće procesuirani bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju, te trenutni položaj ili funkciju koju obnašaju", kaže se u saopćenju.