18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Juni 2014 13:41

ŽNK Borac- ŽNK Čelik 1:4

U Jelahu kod Tešnja odigrana je nogometna prijateljska utakmica između domaće ekipe ŽFK Borac i zeničkog Premijer ligaša ŽNK Čelik.

Pobjedile su, očekivano, gošće iz Zenice sa 4:1 pod vođstvom, prvi put sa klupe kao trener ekipe, Arijane Puljić, dugogodišnje nogometašice Čelika koja se nedavno oprostila od igranja nogometa.

ŽNK Čelik je nastupio u slijedećem sastavu:

1.golman Šepić Ajla, 2 Jeftić Sofija, 3.Fefić Admira, 5 Koluh Lejla, 6.Bektaš Sumeja, 8.Sinani Albina, 10.Bencun Sandra, 11.Šabić Merima, 13.Kobilica Berina, 18.Pašalić Ajla (kap) i 16.Tuka Medina.

 

Golove za Čelik postigle su: Pašalić Ajla, Bektaš Sumeja, Kobilica Berina i Jeftić Sofija.

 

Na FB stranici ŽFK Borac objavili su da su bili prezadovoljni ovom posjetom iz Zenice te su napisali:

„Šta reći za ovu utakmicu. Utakmica koja je bila jedna od najljepših utakmica našeg kluba.  Sa ponosom mogu da kažem da mi je veoma drago što smo ugostili jednu od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi BiH , gdje smo vidjeli kako je to u Premijer ligi i kakav profesionalni odnos , disciplinu , odgovornost u igri imaju igračice koje igraju po meni jako lijep i ofanzivan fudbal- nogomet. Dosta toga se moglo danas vidjeti koliko treba raditi da bi postigli ovakav sistem igre , međutim mogu iskreno reći da sam zadovoljan svojim i igračicama koje su danas igrale i pružile otpor , i ovu priliku koristim da se zahvalim ŽNK Čelik koji je poslije svoje Premijer lige bih došao na poziv da uveliča naš kraj sezone i da razmijenimo informacije o međusobnom pomaganju između ova dva kluba. Hvala vam još jedanput i sretno u budućnosti od ŽFK BORAC –JELAH“- kazali su iz vođstva Borca Jelah.

 

E.Imamović za Zenicablog