29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 16 Juni 2014 01:32

BNP na kraju sezone

Bosansko narodno pozorište Zenica 64. umjetničku sezonu završava  turnejom po BiH i regionu. Kako nam je rekao direktor BNP-a Hazim Begagić, iza njih je uspješna sezona, a u narednoj, 65-toj, akcenat će biti na međunarodnoj i regionalnoj saradnji.

 

U sklopu jučer završenih 33. Pozorišnih igara u Jajcu BNP je izveo protekle sedmice dvije predstave - u takmičarskom programu nastupio je ansambl predstave "Majstor" koju je prema tekstu Ronalda Harvuda režirao Dino Mustafić, dok je za najmlađu publiku Dječija, omladinska i lutkarska scena izvela predstavu "Crvenkapica na zrnu graška", u režiji Miroljuba Mijatovića. 

 

U sklopu Teatar festa "Petar Kočić" pred banjalučkom publikom izvedena je u protekloj sedmici predstava "Gluha svadba", u režiji Lajle Kaikčije. 

 

Krajem juna će na Međunarodnom dječijem festivalu u Šibeniku BNP izvesti predstavu "Kraljica Vešmašina", koja će se takmičiti u međunarodnoj selekciji s predstavama iz cijele Evrope. Ljetna turneja završiće s gostovanjem u Bihaću, nastupom na Festivalu scenskih umjetnosti  "Bihaćko ljeto" s predstavama "Gole žene" i "Crvenkapica na zrnu graška".