29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Juni 2014 13:59

Uhapšen Alen Puljić

Policijski službenici Odsjeka za posebne namjene, Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kontinuirano poduzimaju mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice P.A. može dovesti u vezu sa zloupotrebom droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 12.06.2014. godine, u ulici Goraždanska u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

 

- 5 PVC kutija, od kojih dvije sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „Speed“, bruto težine 500,90 i 259,60 grama, te tri kutije sa tragovima bijele praškaste materije;

- dvije PVC vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 232,65 grama;

- PVC vrećica u kojoj se nalazilo: PVC vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 20,70 grama, kutija u kojoj su se nalazile četiri PVC kesice sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 13,75 grama, i kutija sa dvije PVC kesice u kojima se nalazila praškasta materija, bruto težine 56,75 grama;

- PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 5,10 grama;

- PVC kesica sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, bruto težine 2,00 grama;

- dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

 

Prvim preliminarnim pregledom sporne praškaste materije, ukupne težine 1089,45 grama, pronađene prilikom pretresa, indicirano je da se radi o opojnoj drogi „Speed“, koja je po načinu pakovanja i vaganja bila pripremljena za uličnu prodaju, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, biće poznato o kojoj drogi je riječ. Lice P.A. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica P.A., rođenog 1981. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


saznajemo da je uhapšeni ALEN PULJIĆ