29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 24 Maj 2014 18:16

Uhapšene dvije osobe

Dva lica lišena slobode i procesuirana zbog otuđenja vozila -Dana 12.05.2014. godine, u 18,30 sati, od strane lica B.F. iz Zenice, dežurnoj službi Policijske stanice Centar u Zenici prijavljeno je otuđenje putničkog motornog vozila "Golf", bez registarskih oznaka, vlasništvo prijavitelja, a koje je prema navodima iz prijave izvršeno u toku noći 10/11.05.2014. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I u Zenici, gdje je vozilo bilo parkirano. 

 

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost informacije, kao i uviđajna ekipa Policijske uprave I koja je izvršila uviđaj. 

O navedenom su upoznate sve policijske patrole kao i policijske stanice, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska  izvršioca ovog krivičnog djela. 

 

Dana 13.05.2014. godine, službenici Policijske stanice Centar su obavljajući redovne poslove i zadatke na lokalitetu Gradište, u šumi pronašli vozilo isječeno na dijelove, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da se radi o otuđenom vozilu, nakon čega je  vlasnik vozila dao podatke policijskim službenicima i o predmetima koji su otuđeni iz vozila. Na mjestu pronalaska vozila je takođe izvršen uviđaj, a operativni službenici su nastavili aktivnosti na pronalasku izvršilaca ove teške krađe. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, te operativnog rada na terenu, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti maloljetno lice Š.S. i lice Š.B., rođeno 1995. godine, oba lica iz Zenice, te su poduzete sve operativne mjere i radnje na lociranju i pronalasku navedenih lica, koja su od strane operativnih službenika i pronađena, nakon čega su lica ispitana u službenim prostorijama na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje im se stavlja na teret.

Prilikom zavedene kriminalističke obrade kod lica su pronađeni predmeti koji su otuđeni iz vozila.

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I će nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv lica Š.S. i Š.B.  dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Teška krađa" iz člana 287.  KZ FBiH.

 

 URED POLICIJSKOG KOMESARA


Uhapšeni su Sabahudin i Benjamin Šišić