18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Maj 2014 20:02

Čelična rukavica 31.05.na Bilmišću

Danas je u Zenici u prostorijama Privredne komore ZDK, na inicijativu BK“Čelik“ Zenica zasjedao  Organizacioni odbor najstarije revije boksa u BiH , a vjerujemo i u regionu, „Čelična rukavica-Zenica 2014.“  Revija boksa,  42 po redu, održava se u kontinuitetu i nije prekidana ni u godinama rata. Organizacioni odbor pored članova kluba, čine aktualni načelnik općine Zenica Husejin Smajlović, koji je i predsjednik Organizacionog odbora, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirko Trifunović, te ugledni zenički privrednici, predvođeni predsjednikom uprave BK „Čelik“ doc.dr. Hajrudinom Skenderom.

 

Skender, važno je pomenuti, davne 1971.godine, je bio učesnik prve revije u srednjoj kategoriji. Nesebičan doprinos u njegovanju ove plemenite vještine dao je i generalni sekretar BK „Čelik“ Zenica, Nusret Zuko, koji ove godine slavi i svoj jubilej, trideset godina neprekidnog rada u klubu. 

 

Na sjednici Organizacionog odbora utvrđen je termin održavanja revije, 31.maj 2014. godine u sportskoj dvorani „Bilmišće“ sa početkom u 19,00 sati. Istog dana u terminu od 14,00 do 15,30 obavit će se ljekarski pregledi i vaganje učesnika u prostorijama kluba u ulici Prve zeničke brigade 13D.

 

Na reviji se očekuje  učešće takmičara iz Njemačke, Republike Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova, te domaćih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa domaćina BK „Čelik“ nastupit će sa pet takmičara. Na reviji je planirano ukupno deset borbi u težinskim kategorijama: 60 kg, 64 kg, 69,kg, 75 kg, 81kg, 91 kg i 91plus.Takmičari će nastupiti u opremi u skladu sa novim propozicijama međunarodne bokserske asocijacije (AIBA). Suđenje i bodovanje obavit će se takođe u skladu sa novim propozicijama.

 

Said Šteta za Zenicablog