28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 April 2014 19:43

Čelik dočekuje Slaviju

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Slavijom. U SUBOTU NK ČELIK – FK SLAVIJA (17h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 28. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Slavija iz I. Sarajeva.

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 26.aprila 2014.godine, u 17 sati. Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i Petar Bašić, prvotimac Čelika.

 

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić je kazao da će Čelik pokušati pobjedom protiv Slavije popraviti bodovni saldo na tabeli, kao i atmosferu u ekipi pred prvu finalnu utakmicu Kupa protiv Sarajeva. Ističe da mu je najvažnija utakmica Kupa, ali ne smije zanemariti ni prvenstvo. Kaže  da je dostižno i šesto mjesto u prvenstvu, ako se zadrži dobra i konstantna forma u naredne tri preostale utakmice prvenstva BiH. Hukić je govorio o zdravstvenom biltenu u ekipi i istakao da je golman Adilović počeo sa treninzima, a o njegovom nastupu u subotu će odlučiti doktor. Stipe Barać ima povredu butnog mišića, a Harun Huseinspahić ima povredu skočnog zgloba, te je njihov nastup u subotu pod znakom pitanja.

 

Prisutnima se obratio i prvotimac Čelika, iskusni veznjak Petar Bašić, koji je svojom borbenošću i zalaganjem zadovoljio ukuse navijača Čelika. Kratko je izjavio: „Mi igramo od utakmice do utakmice. Cilj nam je ove tri utakmice do kraja prvenstva odraditi časno i pošteno. Naravno, svakoj ekipi koja dolazi u Zenicu mi ćemo pokazati ko je gazda na ovom terenu.“- rekao je Bašić. U jesenjem dijelu sezone u I. Sarajevu, u susretu ova dva protivnika rezultat je bio 0:0. Pozivamo ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 17 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 28. kola, sezone 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa