29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 April 2014 19:33

Foto: Zenica Open 2014.

U gradskoj dvorani „Arena“ u Zenici održan je  treći karate turnir. Pored klubova  iz Bosne i Hercegovine, učešće na turniru u Zenici uzele su i ekipe iz  Hrvatske, Srbije i Austrije. Da je karate jak i popularan sport pokazatelj je to što je na ovom turniru učestvovalo 49 klubova i oko 500 takmičara.

 

U ukupnom plasmanu karate klub „Perfekt“ iz  Sarajeva je osvojio 1. mjesto sa ukupno osvojenih 41 bodova. Drugo mjesto pripalo je kalarate klubu  „Energija“ iz Banja Luke sa 38 bodova. Domaćin ovog turnira karate klub „Internacional“ je osvojio 3. mjesto sa 36 bodova.  

 

Za KK „Internacional“ zlatne medalje osvojili su: Muharem Keleštura (kate) i kata tim (Jašarević, Begić,Bajrić). Srebrnim medaljama su se okitili: Begić Lejla (kate), Sanin Orlić (kate), Erol Mahmutović (borbe), borbe tim (Bečić,Mujić,Edna), kata tim (Šaćirbegović,Tawakl,Meškić), Semina Keleštura (kate, kata tim(Jašarević, Begić,Bajrić) i Ibrahim Šehić (kate). Treće mjesto su osvojili: Alma Bećarević (kate), Minela Kovačević (kate), Jasmina Bajrić (kate), Berina Jašarević (kate), Tarik Hodžić (borbe), kata tim (Keleštura, Pašanbegović, Bećarević), Amina Bečić (borbe), Samra Mujić (borbe), Emina Šaćirbegović (kate) ), Emina Pašanbegović (kate). Turnir u „Areni“, zadovoljavao je kriterije kakve nalažu i najjači svjetski turniri u karateu. 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU iz Arene





...