29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 April 2014 20:12

Ćurukovića put: pronađena droga

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu poduzimali mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice Č.J. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih.


U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 09.04.2014. godine, u ulici Čurukovića put u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

 

- biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 7,30 grama,

- mobilni telefon marke SAMSUNG, 

- pištolj calibra 4,55 mm.

 

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Pronađeni pištolj je izuzet i bit će predmet potrebnih vještačenja, nakon čega će se zadokumentovati krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.  

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica Č.J., rođenog 1975. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA