28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 April 2014 14:29

BIH-Grčka večeras u Cazinu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Cazinu dočekuje reprezentaciju Grčke, u uzvratnom susretu pretkvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj. 

Rukometaši BiH pokušat će ostvariti drugu pobjedu nad Grcima, nakon trijumfa u prvomj meču u Solunu (28:23) i plasirati se u kvalifikacijsku rundu. Nakon treninga u Cazinu, selektor Dragan Marković je izjavio kako će večeras dati šansu i mladom Halilkoviću, te da nema opuštanja jer se ide na pobjedu. 

 

- Vjerujem da ćemo uz podršku Krajišnika ostvariti i drugu pobjedu protiv Grčke, te da ćemo se onda u miru pripremati za Island - kazao je Marković.U Cazinu vlada ogromno zanimanje za ovaj susret i prema tvrdnjama predstavnika Sportskog saveza sva mjesta u dvorani bit će popunjena. 

 

Gradska dvorana, kapaciteta 2.300 mjesta, u posljednjih je mjesec dana uređena i opremljena po svim standardima neophodnim za međunarodne utakmice. Poseban program danas pripremaju i cazinski navijači koji su za 16 sati najavili okupljanje na Žitarnici a potom organizirani odlazak u Gradsku dvoranu gdje u 20 sati i 15 minuta počinje susret reporezentacija BiH i Grčke.