28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Mart 2014 00:46

Danas revanš: Brčko-OKK Čelik

Danas se u Brčkom igra revanš utakmica polufinala play off-a  za prvaka A1 lige KS BiH između domaće ekipe KK Brčko Distrikt i zeničkog OKK Čelik. U prvoj utakmici polufinala, odigranoj u Areni Zenica u subotu 22.marta, pobjedio je OKK Čelik sa + 16 poena razlike (73:57). Čelikova pobjeda u prvoj utakmici nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.


Najveće vođstvo bilo je i + 25 poena za domaće. Najbolji strijelci na utakmici su bili: Aldin Klinac (18), Armin Avdibegović (17), te Dino Hodžić i Dino Begagić po 11 poena.

Košarkaši Čelika će pokušati doći do pobjede i u revanšu i da se plasiraju u finale play off-a bez treće utakmice, jer se igra na dvije pobjede. Eventualna, treća utakmica bi se igrala u Zenici, zbog boljeg plasmana OKK Čelik na ligaškoj tabeli.

 

Nakon utakmice u Zenici trener Čelika, Nedžad Hodžić, je, pored ostalog, izjavio:

"Večeras smo u Zenici, bez ikakvih problema, pobjedili ekipu Brčko Distrikt. Generalno smo odigrali jako dobro u odbrani, gdje smo limitirali protivnika, te su u prvom poluvremenu dali samo 17 poena. Završilo je na  kraju sa 16 poena razlike za nas. Zadovoljan sam igrom. Napravili smo dobar posao i u Brčko sutra idemo rasterečeni, gdje ćemo pokušati dobiti utakmicu da ne bi igrali treću uzvratnu utakmicu u Zenici. Moram reći da Brčko nije naivna ekipa i sigurno neće biti lako dobiti sutrašnju utakmicu protiv ekipe koja je na domaćem terenu izuzetna nezgodna. Ja se nadam pobjedi i plasmanu u finale play off-a"- zaključuje trener Nedžad Hodžić

 

Utakmica u Brčkom se igra u četvrtak, 27.marta 2014. godine, u dvorani TŠC sa početkom u 19 sati. Sudije sutrašnjeg susreta su  Nermin Nikšić (Sarajevo), Nermin Kasumović (Tuzla) i Maid Lasetović (Tuzla).

 

Drugi polufinalni par, Turbina - Bošnjak, igraju prvu utakmicu u srijedu 26. marta u Hadžićima u 18 sati.

Prva utakmica se, na osnovu međusobnog dogovora predstavnika klubova postignutog na sastanku ligaša održanog  21. 03. 2014., igra u Hadžićima, a druga i eventualno treća u Prozor-Rami.

 

E. Imamović za Zenicablog