16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Mart 2014 02:25

Čelik Junior putuje u Češku

Škola rukometa "Čelik Junior" koja važi za jednu od najbolje organizovanih i najkvalitetnijih rukometnih škola u Bosni i Hercegovini, ali i šire, uskoro otpočinje svoju Europsku turneju. Naime, prema planu i programu, škola rukometa "Čelik Junior" ove godine svoju Europsku turneju će započeti putovanjem u Prag (Češka) i to u mjesecu aprilu. Kako bi ozvaničili početak turneje na ovaj najveći svjetski turnir za mlade otputovat će sve selekcije škole rukometa.

 

Turnir u Pragu je najveći priznati rukometni turnir za mlađe kategorije koji se dugi niz godina održava i okuplja na hiljade učesnika. Kroz godine organizovanja okupili su preko 7 hiljada ekipa iz 42 zemlje svijeta, a preko 150 hiljada učesnika je prošlo kroz Prag u sklopu ovog turnira. 

 

Ove godine će i Čelik Junior biti dijelom ovog velikog turnira, a na koji su pozvani kao specijalni gosti zahvaljujući prednom radu s mlađim kategorijama i nesebičnom zalaganju. Sa svim muškim i ženskim selekcijama nema sumnje da će Zeničani i Zeničanke pokazati najbolje što znaju i predstaviti našu zemlju u najboljem izdanju. Turnir se igra u pet selekcija i dvije kategorije, a naši rukometaši i rukometašice će u Pragu boraviti od 16. aprila do 22. aprila. 

 

Prije samog polaska, škola rukometa će organizirati još mnoštvo pripremno-prijateljskih utakmica za sve polaznike, a uskoro slijedi i start lige za rukometašice, selekcija juniorki, u sklopu kojeg Čelik Junior priprema poseban program.