20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Mart 2014 00:14

Medalje za Zeničanke u Bugarskoj

U Sofiji, Bugarska, održane su kvalifikacije za učešće na najvećem svjetskom plesnom takmičenju, DWC 2014 (Dance World Cup), a koje će se ove godne održati u gradu Lagoa, Portugal. Po prvi put na ovakvu vrstu takmičenja se prijavljuju djeca iz Bosne i Hercegovine, zeničke balerine, koje su svojim učešćem izazvale veoma pozitivne reakcije kod domaćina. 


Tri djevojčice, polaznice Baletnog studia Ars Centra Zenica, i to: Zerina Mujčić, Sajra Spahić i Iskra Nadžak su osvojile medalje u izuzetno teškoj konkurenciji, među bugarskim natjecateljima koji imaju daleko veče iskustvo te dugogodišnju tradiciju u baletu. U Zenicu i Bosnu i Hercegovinu su donijele zlatnu medalju u kategoriji klasičnog baleta (Iskra Nadžak), srebrnu medalju u kategoriji moderni balet (Iskra Nadžak) i dvije bronzane medalje u kategoriji klasičnog baleta (Sajra Spahić i Zerina Mujčić). Njihov uspjeh je plod dugogodišnjeg predanog rada, nesebičnog zalaganja, velikog odricanja i bezuvjetne ljubavi prema baletu. 

One su pokazale i dokazale da Zenica i Bosna i Hercegovina ima kapaciteta, mladih talenata, koji mogu i žele dostojanstveno braniti boje svoje domovine.

Od naših institucija se očekuje da bez obzira na trenutnu situaciju budu podrška ovim hrabrim malim djevojčicama koje na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

 

Press služba Ars Centra