29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Mart 2014 23:56

Smjene u zeničkom BH Telecomu

Čelnici državne kompanije "BH Telecom" smijenili su prije nekoliko dana Mustafu Fetića, rukovodioca sektora za prodaju i podršku u Direkciji "BH Telecoma" Zenica, jer je inventurom utvrđeno da je u ovoj direkciji na ultra dopunama pronevjereno oko 1,4 miliona maraka, saznaje "Dnevni avaz".

 

Manji prihodi

 

Osim Fetića, saznajemo, direktor Direkcije Zenica Fikret Brdarević, a na direktno insistiranje Uprave Društva iz Sarajeva, smijenio je i Almu Maglić, šeficu Službe za prodaju i podršku zeničke Direkcije “BH Telecoma". 

 

Iz izvora bliskih ovoj kompaniji saznajemo da je reakcija uslijedila čim su uočene nepravilnosti zbog kojih su umanjeni prihodi ove državne firme.

 

- Riječ je o malverzacijama koje se tiču ugovora s jednom privatnom firmom koja je vršila prodaju ultra dopuna, kako elektronskih tako i kartica. Uočeno je da je Direkcija tom privatniku izdala robu u vrijednosti od 1,4 miliona KM, ali da zauzvrat nije osigurana bankovna garancija. Roba je potrošena, ali nema para - tvrdi naš sagovornik.

 

Sve znali

 

On kaže da je Fetić samo kolateralna šteta jer je referent koji je radio na izdavanju robe lažirao finansijski izvještaj.

 

- Sada je nastala velika frka ko je to dozvolio. Svi su smijenjeni osim direktora Brdarevića. Uprava "BH Telecoma" sada na sve načine potražuje te pare, ali je pitanje kako će ih naplatiti. Privatnik je pristao potpisati izjavu da je dužan. Riječ je o državnim parama. Pitanje je ko je sve u ovim malverzacijama učestvovao, ko je to znao, a zataškao - kaže naš sagovornik. 

 

Bilo odstupanja

 

Iz Direkcije "BH Telecoma" Zenica jučer nam je kratko rečeno da se radi o povećanom stepenu nenaplaćenih sredstava. 

 

 - Toga je uvijek bilo. Istina, sada je uočeno da nije sve naplaćeno i da ima odstupanja. Ali riješit ćemo to. Već radimo na tome - rečeno nam je jučer iz Direkcije Zenica.

 

avaz

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/pronevjerili-14-miliona-km-na-ultra-karticama