28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Mart 2014 22:31

Inspekcija: zabrana plakatiranja!

Obavještavamo sva pravna i fizička lica da je prema članovima 13. i 15. Odluke o komunalnom redu Općine Zenica („Službene novine Općine Zenica“, broj 7/11), zabranjeno postavljanje bilo kakvih obavještenja, oglasa, plakata, uključujući i posmrtnice na fasade zgrada, stabla drveća, stubove javne rasvjete, stubove saobraćajne signalizacije, kao i na energetskim i drugim  postrojenjima i sličnim objektima. Zabrana se odnosi i na ispisivanje svih drugih poruka.


Plakati, oglasi, obavještenja, posmrtnice i druge vrste poruka i informacija,  mogu se postavljati bez saglasnosti Službe za prostorno uređenje Općine Zenica samo na mjestima  predviđenim za te namjene, kao što su oglasne  ploče, oglasni stubovi i oglasni ormarići.

 

U protivnom  sve objave postavljene van dozvoljenih mjesta uklonit će nadležna inspekcija o trošku fizičkog i pravnog lica koje ih je postavilo. Za nepridržavanje odredaba Odluke o komunalnom redu predviđeno je pokretanje   prekršajnog  postupka pred nadležnim   sudom.

 

Zabrana reklamiranja i oglašavanja na stubovima javne rasvjete  naročito se odnosi na ulicu Maršala Tita u kojoj će biti pojačana inspekcijska kontrola. 

 

Molimo građane da zajedničkim naporima sačuvamo lijep izgled našeg grada.

 

 

 

                                                    Služba za inspekcijske poslove Općine 

                                                                        Zenica