28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Mart 2014 03:19

Igor Laikert sportista SBK

 Najuspješnijim sportašem Srednjobosanskog kantona za 2013. godinu proglašen je Igor Laikert, član SKI kluba "Karaula", a najuspješnijom sportašicom Alema Bešić, članica Karate kluba "Mladost" iz Viteza. Najuspješniji sportaš iz ekipnih sportova je Vedran Vidović, član Nogometnog kluba "Vitez", a najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova je Tatjana Stanić, članica Ženskog nogometnog kluba "Mladost" Nević Polje. 

 

 

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Ahmed Brica iz Karate klub "Sloga" Gornji Vakuf/Uskoplje, a za najbolju juniorku proglašena je Amina Kahrimanović iz Judo kluba "Travnik".  Najboljim kadetom u 2013. godini proglašen je Karlo Šimičić iz Judo kluba "FTM" iz Novog Travnika, a najbolja kadetkinja je Amina Tahirović, članica Karate kluba "Travnik". Najuspješnijim sportašem s tjelesnim oštećenjem proglašen je Aziz Dlakić iz KSO "Iskra" Bugojno, najboljim trenerom Ferid Beganović Karate klub "Sloga" Uskoplje. Najboljom muškom ekipom proglašen je NK "Vitez", najboljom ženskom ŽNK "Mladost" Nević Polje, u juniorskoj kategoriji najbolja muška ekipa je NK "Travnik", ženska ŽRK "Iskra" Bugojno, dok su kod kadeta najboljima proglašeni kadeti STK "Vitez" i kadetkinje ŽNK "Mladost" Nević Polje. Najuspješnija ekipa s tjelesnim oštećenjem je KSO "Iskra" Bugojno.

 

Ocjenjivački sud Izbora najboljeg sportaša SBK za 2013. godinu radio je u sastavu: Jezdimir Miljenović (predsjednik) Kemal Balihodžić (potpredsjednik) Mulo Hadžić, Adnan Šehić i Edhem Ekmeščić (članovi).

 

Načelnik Općine Travnik ,Admir Hadžiemrić, je u svom kabinetu ugostio olimpijca Bosne I Hercegovine, Igora Laikerta, koji je, predstavljajući svoju državu, Bosnu I Hercegovinu ostvario odličan rezultat u super kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sochiju. Ovom događaju prisustvovao je i Adnan Helda, predsjednik SKI kluba “Karaula”Travnik, kao matičnog kluba Igora Laikerta. Inače, Laikert je izabran i za najboljeg sportistu Srednjobosanskog kantona te je večeras ,uz podršku i članova svog kluba iz Travnika primio I priznanje u Jajcu u kojem je ove godine održana svečana ceremonija proglašenja najboljih sportista SBK.

 

Na ovom sastanku Igor je prenio svoje impresije sa Olimpijade u Sochiju kao i svoje dalje planove koji će nažalost zavisiti I od podrške države odnosno svih nadležnih za podršku sportistima svjetskog nivoa kakav je naš Igor Laikert. Na kraju, zahvaljujući na dostojanstvenom predstavljanju Bosne I Hercegovine, načelnik Općine I predsjednik SKI kluba”Karaula”Travnik Igoru su uručili poklon kao još jedan znak svoje podrške.


ENI NEWS - HRONIKA.ba