29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 01 Mart 2014 17:32

Čelik Junior bolji od Iskre

Danas su kako je i najavljeno odigrane dvije prijateljske utakmice u dvorani Bilmišće Zenica. U okviru pripremno prijateljskih utakmica škola rukometa "Čelik Junior" je ugostila rukometaše iz Bugojna, RK "Iskra".



Prvu utakmicu u 11:30 sati odigrali su juniori zeničke škole rukometa "Čelik Junior" protiv seniora iz RK "Iskra" koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH - grupa jug. Budući da je Prva liga - jug dosta jaka, svi su se nadali daleko većem otporu gostiju. Međutim, Zeničani su postavili svoj tempo igre, te uz par odličnih intervencija golmana Mulića i brzih kontri rezultat postavili kao nedostižan.

Čelik Junior je zahvaljujući odličnoj prvoj postavi imao luksuza da pusti i kompletnu klupu na teren, a gdje su i neki početnici pokazali da se u ovoj školi rukometa ozbiljno radi zabivši nekoliko golova. Konačan rezultat je bio +3 za domaćina. 

U narednoj utakmici sastali su se kadeti oba kluba. Ovo je utakmica gdje se ishod znao već od ranije. Možda je previše samouvjereno govoriti na taj način, ali je zaista tako. Kadeti škole rukometa "Čelik Junior" skoro su godinu dana bez poraza u prijateljskim susretima, a što je vrlo dobro i pohvalno, jer zenička raja nema potrebe da brine za budućnost svoga rukometa, kao ni treneri koji u svakom trenutku mogu računati na igru kadeta za juniore u Prvoj ligi od iduće sezo