23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Februar 2014 11:41

Rade Šerbedžija u BNP-u

Nakon sjajne izvedbe predstave "Ćorkan", autorskog projekta Harisa Burine, Dani BNP-a i obilježavanje 64 godine od osnivanja i umjetničkog djelovanja Pozorišta, koje je stasalo u jednu od najreprezentativnijih ustanova kulture u BiH, sinoć se nastavilo muzičko-scenskim performansom istaknute glumačke i muzičke zvijezde, Rade Šerbedžije koji je pred prepunom Plavom dvoranom nastupio sa zagrebačkim bendom Zapadni kolodvor. 

 

Pred sam početak koncerta, publiku je pozdravio direktor BNP-a, Hazim Begagić, koji je napravio kratki osvrt na najveće uspjehe Pozorišta i u ime kolektiva zaželio dobrodošlicu bendu i Šerbedžiji. Tokom emotivnog i duhovitog koncerta, izvodeći stare i pjesme s albuma koji je tek u pripremi, Rade se prisjetio nekih prošlih vremena, prijatelja iz Zenice, Sarajeva, prostora bivše Jugoslavije, ljudi sa kojima je dijelio scenu, kafane, pjesme, priče,  a kojih više nema među živima. Nakon dvosatnog nastupa, Rade se zahvalio  zeničkoj publici i domaćinima na lijepom dočeku i prilici da s njima zajedno na daskama koje život znače, proslavi rođendan Pozorišta. 


U sklopu Dana BNP-a posjetitelji Pozorišta će u četvrtak, 27. februara imati priliku premijerno pogledati predstavu "Gluha svadba" u režiji Lajle Kaikčije i koreografiji Thomasa Steyaera.