29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Februar 2014 11:20

Bilino danas: Akcija za Darija

Današnja prijateljska utakmica na Bilinom polju između NK Čelik i NK Cibalija iz Vinkovaca (14:30 sati), imat će i humanitarni karakter: Naime na facebook stranici udruženja "Robijaši 1988" su objavili:

"Otvorena će biti samo zapadna tribina, ulaz besplatan, ali će se prikupljati donacije za liječenje našeg sugrađanina Darija Škegre".

 

I na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik su objavili: "Utakmica između Čelika i Cibalije imat će i humanu misiju. Na ulazima će biti postavljene kutije za skupljanje pomoći našem sugrađaninu Dariju Skegri, kojem je potrebna hitna transplatacija bubgrega. Dario ima 26 godina i tri puta sedmično ide na dijalizu. Budimo humani i pomozimo Dariju!".

 

PODRŽIMO OVU HUMANU AKCIJU!

 

Zadnja Čelikova utakmica na Bilinom polju odigrana je 23. novembra 2013.godine, kada je odigrana prvenstvena utakmica 18.kola BH Telekom Premijer lige BiH i Čelik je tada pobjedio Mladost iz Velike Obarske kod Bijeljine sa rezultatom 4:1 (Strijelci: Jusić, Dedić, Kajkut i Duvnjak).

Sastav Čelika na navedenoj utakmici:

Čelik: Adilović, Gojković, (od 46' Bajraktarević), Horić, Mešanović, Kajkut, Jusić, Simić, (od 85' Duvnjak), Dedić, (od 71' Alispahić), Barać, Mišić i Lakičević. Na klupi su još bili: Nurković, Jakupović, Ribić i Stajić; (Šef stručnog štaba: Nizah Hukić);

 

U narednu subotu (01.marta 2014.god.), 20.-im kolom nastavlja se proljetni dio BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u kojem će Čelik na Bilinom polju, u 14:30 sati igrati protiv vječitog rivala FK Sarajevo, drugoplasiranu ekipu na tabeli nakon 19 odigranih kola Premijer lige BiH.

 

 

E. Imamović za Zenicablog

Povezani članci (by tag)