12 Juni 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Februar 2014 12:46

Droga u Hadžije Mazića putu

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Crkvice, dana 19.02.2014. godine, poduzimali su pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava.

 

U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do saznanja da određena kriminogena lica, na određenoj lokaciji na području općine Zenica, posjeduju narkotička sredstva, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih i opservaciji navedene lokacije. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, istog dana, u ulici Hadžije Mazića put u Zenici, izvršen je pretres stana, vozila, podrumskih prostorija i zajedničkih prostorija koje koristi lice B.S., kojom prilikom je pronađeno:

 

-         biljna materija upakovana u plastičnu kutiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 141,50 grama;

-         biljna materija upakovana u staklenu epruvetu, koja se nalazila u pvc kesi, sa rasutom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 53,50 grama;

-         biljna materija, bruto težine 2,15 grama; i

-         jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

 

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenjauOdsjekuzakriminalističkutehnikuiKDZMUP-aZeničko-dobojskogkantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv licaB.S., rođenog 1975. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


Nezvanično saznajemo, uhapšeni je Zeničanin Semir Bekrić