29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Februar 2014 20:07

Aktivnosti ŠR Čelik Junior

Škola rukometa "Čelik Junior" aktivno radi na pripremi polaznika za Prvu ligu Federacije BiH - Škola rukometa "Čelik Junior" je u prvom i drugom mjesecu ove godine je organizovala niz pripremnih aktivnosti za svoje polaznike sa posebnim akcentom na pripreme za Prvu ligu Federacije BiH, a u kojoj se od iduče sezone takmiči sa selekcijom juniora, dječaci rođeni 1996. godine i mlađi.

 

Čelik Junior je već krajem prošle godine definisao plan i program svih aktivnosti u ovoj godini, te do sada obavio veliki dio planiranog za prva dva mjeseca 2014. godine. 

 

Najstariji polaznici škole rukometa, dječaci koji se spremaju za Prvu ligu, su odigrali tri utakmice u toku posljednjih sedam dana i to protiv ekipa koje su po godinama daleko stariji, a po kvaliteti ne odmiču toliko, a što su pokazali i rezultati. Dječaci iz Čelik Juniora su sa svojih 17-18 godina pokazali zube i pružili neočekivano dobar otpor u utakmicama protiv starijih ekipa.

 

Prva utakmica je bila odigrana protiv miješane ekipe seniora iz Rukometnog kluba Vogošća, Vitez i Bosna. Dječaci iz škole rukometa su u saom početku, vjerovatno pod visokom tenzijom, slabije igrali, a kada su se oslobodili išlo je bez ikakvih problema. Rezultat na kraju te utakmice je bio neriješen, a dečki su stekli samopouzdanje i uvidjeli da se mogu boriti protiv dosta iskusnijih ekipa.

 

Samo dva dana poslije, na red je došla nova provjera dječaka. U goste je došla ekipa Rukometnog kluba Vitez. Čelik Junior je sve do pred kraj drugog dijela susreta vodio sa 4-5 golova razlike. Međutim, treneri su se odlučili dati priliku i ostalim igračima sa klupe, pa je samim tim i rezultat bio preokrenut u korist Viteza, ali na samo +1. Bilo je važno vidjeti da će ekipa koja ulazi u Prvu ligu pružiti dobar otpor i pokazati zube i u napadu i odbrani.

 

Tri dana kasnije Zeničani su bili gosti Rukometnoj akademiji Bosna iz Sarajeva. Također, Čelik Junior je i u ovoj utakmici sve do predkraj utakmice bio bolji, imali su vodstvo, ali kako je riječ o pripremnim utakmicama i rezultat nije imao neki značaj priliku su dobili i ostali polaznici mimo standardnih igrača koji, pa slobodno možemo reći, ruše sve pred sobom.

 

U toku ove, ali i iduče sedmice, polaznike očekuju utakmice protiv Rukometnog kluba Kakanj iz Kaknja i RK Iskra iz Bugojna. Naravno, riječ je o seniorskim timovima, a ne sumnjamo da će polaznici zeničke škole rukometa i ovoga puta pružiti odličan otpor, te nadjačati protivnika.

 

PRIPREME ZA TURNIR U PRAGU

 

Škola rukometa "Čelik Junior" aktivno radi i na pripremi svih ostalih polaznika za turnir u Pragu. Riječ je o najjačem turniru na svijetu za sve kategorije od seniorske pa do najmlađih. Škola rukometa Čelik Junior je svoju juniorsku ekipu prijavila u seniorsku kategoriju, a ostale selekcije će igrati sa svojim vršnjacima. Još što je bitno napomenuti jeste da je ŠR Čelik Junior na ovaj turnir pozvana kao specijalni gost. Turnir će se održati za nešto više od mjesec dana, a što je sasvim dovoljno vremena da sve selekcije prođu pripremni dio nakon veoma aktivnog trenažnog procesa od strane polaznika.