29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Februar 2014 23:58

Četvrtfinale MŽRKL lige

U protekla dva dana odigrane su prve utakmice četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) za sezonu 2013/2014. U tri susreta pobjede su zabilježile domaće ekipe, dok je jedinu gostujuću pobjedu (brejk) ostvarila ekipa Crvene Zvezde protiv Triglava iz Kranja.


Kao što smo ranije objavljivali i košarkašice KŽK Čelik su učestvovale u grupnoj fazi ovog takmičenja i to u grupi B. Nažalost, osvojile su peto mjesto u grupi sa bilansom od tri pobjede i sedam poraza, što nije bilo dovoljno za plasman među 4 prve ekipe u grupi i za nastavak takmičenja. Nisu bile dovoljne ni dvije velike pobjede košarkašica Čelika u Areni Zenica nad favorizovanim ekipama Crvene Zvezde i do tada neporaženom ekipom Athlete Celje, koja je došla u Zenicu sa 5 pobjeda i nijednim porazom.


U ekipi Čelika ostaje žal što je grupa B bila puno jača i ujednačenija od grupe A i što su presudile nijanse. Naime, u četvrfinale iz grupe A se plasirala ekipa Srbobrana, koju je u prvoj utakmici četvrtfinala "pregazio" Radivoj Korać iz grupe B sa 44 poena razlike!

 

Evo rezultata prvih utakmica četvrtfinala:

Partizan – Budućnost 81:79 )nakon dva produžetka)

Triglav – Crvena Zvezda 66:81

Radivoj Korać – Srbobran 81:37

Athlete Celje – Medveščak 82:56

 

Revanš utakmicu su na programu 19. i 20. februara 2014.godine i igra se na dvije pobjede. Za, eventualne, treće utakmice rezervisan je 27. februar.

 

 

E. Imamović za Zenicablog