28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Februar 2014 05:15

BiH-Meksiko 04.06. u 04.30h

Nakon što je NFSBiH potvrdio da će početkom juna Zmajevi odigrati prijateljski susret sa Meksikom, isto je uradila i fudbalska federacija srednjoameričke reprezentacije.

Susret će biti odigran na stadionu Soldier Field u Čikagu u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo, to će biti posljednja provjera obje selekcija pred odlazak u Brazil. Utakmica je na programu u noći sa 3. na 4. juni, a planirano je da susret  započne u 04:30 po srednjoevropskom vremenu.

 

Inače, ovaj stadion kapaciteta 60 hiljada je već jednom bio domaćin prijateljskog ogleda ova dva nacionalna tima, a pobjedu su slavili El Tricolori rezultatom 2:1. Jedini gol za Zmajeve na tom meču je postigao Edin Džeko.

 

''Bosna i Hercegovina je će u junu putovati u Brazil da učestvuje na Svjetskom prvenstvu gdje će se u okviru grupe F sastati sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana. Bosna i Hercegovina se trenutno nalazi među 20 najboljih svjetskih selekcija i raspolažu sa nekoliko međunarodnih zvijezda uključujući napadača Manchester Citya Edina Džeku, defanzivca Bayer Leverkusena i kapitena reprezentacije Emira Spahića, produkta St. Louis Univerziteta i napadača Stuttgarta Vedada Ibiševića te veznjaka Rome Miralema Pjanića'', stoji u mini predstavljanju našeg tima na zvaničnoj web stranici meksičke fudbalske federacije.