28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Februar 2014 19:32

SD BIH: saopćenje

Svjesni smo činjenice da su građani ogorčeni na političke stranke na vlasti i da u ovom momentu stavljaju u isti koš i nas nove. Mi, stranka dijaspore BiH se razlikujemo od njih po mnogo čemu. Kao prvo, podržavamo svaku borbu protiv nefunkcionalne vlasti i uvijek smo sa i uz građane BiH, jedine nam domovine. SD BiH je nastala upravo zato što se građanin stavlja na marginalu, a vlast provodi diktaturu nad nama kroz nepoštivanje i onako diskriminirajućih zakona, a explicitno provode one koje su sami sebi donijeli.


Vjerovali smo u njihovu predizbornu slatkoriječivost, prevarili su nas, izdali. SD BiH ne obećava već stoji iza jasno programom zacrtanih ciljeva koje planira realizovati zajedno sa svim građanima BiH. Nije baš zahvalno, a ni produktivno u ovom momentu koristiti medijski prostor za političku kampanju, ali poručujemo građanima BiH da su borci, patriote i druge kategorije građana u SD BiH, uz njih, a bili smo i bit ćemo to.

 

Napomena, SD ne podržava rušilačku euforiju materijalnih dobara, dok istovremeno razumijemo nagomilanu srdžbu prema svemu što i čime raspolaže sadašnja vlast.

Nadamo se da će građani prepoznati SD BiH, odrediti se i opredjeliti prema savjesti. Zajedno smo jači!

 

Dženana Vunić

STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE

REGIONALNI ODBOR ZENICA