24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Februar 2014 21:29

BPS Zenica saopćenje

Prosvjedi koji su proteklih dana obilježili katastrofalno stanje vlasti na svim nivoima u postratnom periodu, pokazali su, konačno pravu sliku stanja i nezadovoljstva građana. Glad, nezaposlenost, korupcija, nepotizam i svaki oblici kriminala, doveli su napaćene i prevarene građane na ulicu.Razbijanje i paljenje od strane grupice huligana, predstavnici vlasti i njihovi „glasnogovornici“ htjeli su  prosvjede okarakterisati  kao huliganstvo a ne kao potrebu da se stanje promjeni.Licemjerno je katastrofalno socijalno stanje, mješati sa političkim prizvukom i davati mu epitet huliganstva. 

 

Bosanskohercegovačka patriotska stranka- Sefer Halilović, saglasna je sa većinom prosvjednika da ne treba rušiti i paliti ali takođe da ne treba više ni trpiti zlostavljanje od strane vlasti. Sramotno je da se i pojedini predstavnici boračkih organizacija koji su istini za volju predstavnici samih sebe, ograđuju od ovih prosvjeda i još prijeteći prstom bajagi brinu za ustavni poredak. Takođe, sindikat koji je  samo  sebi svrha, isto se ogradio.Ćutanje predstavnika vjerskih  zajednica u Zenici, posebno je zabrinjavajuće i neshvatljivo.

Dok  bošnjački član predsjedništva poziva međunarodnu zajednicu da im pomogne u opremi za policiju, to jest pendrecima, Bosanskohercegovačka patriotska stranka –Sefer Halilović, poziva sve čestite patriote da ne nasjedaju na obmane i da nastavimo bez nasilja,  u zajedništvu, toleranciji i jednakosti pred Bogom i zakonom boriti se za ljepšu, prosperitetniju i pravednu Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Služba za informisanje

  OO BPS-Sefer Halilović Zenica