20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Februar 2014 17:51

Izvještaj: Čelik-Gradačac 25:25

Jedina utakmica 17. kola Premijer lige BiH za rukometaše koja je sinoć odigrana je utakmica u Gradačcu izmedju domaćeg RK,,Gradačca'' i RK ,,Čelika'' iz Zenice. Naime, ekipa  ,,Čelika'' je u Gradačac krenula prije obavijesti komesara Lige Mladena Dragičevića da je kolo odgođeno, pa je utakmica odigrana u Dvorani gradačačkog sajma, uz prisustvo oko 500 gledalaca. Rezultat utakmice: 25:25 (poluvrijeme 14:13 za,,Gradačac'').

 

Bila je to vrlo snažna, prava muška utakmica, u kojoj su obje ekipe dobro igrale i nastojale da izvojuju pobjedu. Solidna ekipa ,,Gradačaca'' izuzetno motivisana jer se nalazi u opasnoj zoni za ispadanje iz Premijer lige je uložila maksimum i nametnula žestok tempo tokom  svih 60 minuta igre, sve u cilju da osvoje toliko važna  tri boda u grčevitoj borbi za opasta-nak. Igralo se čvrsto u odbrani, što pokazuje i broj datih golova (po 25), a mlada ekipa  ,,Gradačac'' je svoje golove postizao iz brzih kontri. 

,,Čelik'' je nastupio sa još uvijek nedovoljno oporavljenim trojcem - Mirza Hurem, Davor Kadić i Mirza Dervenčić, koji su ipak dali svoj veliki doprinos u igri. Prvo poluvrijeme se igralo gol za gol. Pozitivan preokret u igri ,,Čelika'', kada je sredinom drugog poluvremena u jednom trenutku  ,,Gradačac'' imao najveću gol razliku u toku utakmice u svojoj korist od čak četiri gola razlike, ulaskom u igru unijeli su Boško Jolović i Mirza Dervenčić. Njihovim golovima ,,Čelik'' je postigao seriju od 5:0, izjednačio rezultat  i poveo. Do kraja utakmie se vodila rovoska  borba na terenu, da bi na kraju utakmica završila neriješenim rezultatom 25:25, koji je možda i najrealniji.

 

U ,,Čeliku'' najviše golova dali su još uvijek nedovljno oporavljeni od povreda -  Mirza Hurem (8) i Davor Kadić (6), što govori koliko su oni nedostajali u igri protiv RK Bosne u Sarajevu u prethodom kolu, a kod ,,Gradačca'' nezdrživ je bio mladi Haris Pedić (8), te Almir Doborac (6) i Drako Ilić (5) golova. Na golu ,,Gradačca'' odlično je branio Dejan Đurić, bivši igrač RK ,,Sloge'' iz Doboja, koji je pred početak ove sezone pojačao redove ,,Gradačca''.

Na kraju, susret je mogao završiti pobjedom jednog ili drugog tima. Nakon utakmice u  svlačionici ,,Gradačca'' nevjerica i suze igrača, žal za izgubljenim bodovima, jer, kako kažu u naredna dva kola igraju gostujuće utakmice i očekuje ih teška borba za nove bodove.U ekipi ,,Čelika'' umjereno zadovoljstvo -  žal zbog toga što  je ,,Čelik'' ipak volja ekipa  i mogli su osvojiti sva tri boda, ali i zadovoljstvo osvojenim bodom  jer je ,,Gradačac'' u drugom poluvemenu vodio sa četiri gola razlike.

- U svakom slučaju naša forma, nakon kasnog početka priprema,  ide uzlaznom linijom i ja očekujem da ćemo u punu formu doći tek u narenih dva-tri kola. U Gradačcu smo išli na tri boda, osvojili smo jedan i ja sam djelimično zadovljan. Vjerujem da će se i zdravstveni bilten tima narednih dana poboljšavati, mada se u sinoćnjoj utakmici  povrijedio i kapiten tima Aldin Begagić, koji je slomio prst desne ruke, što je dodatna komplikacija  – ističe trener ,,Čelika'' Zdenko Antović. 

GRADAČAC: Halilković, Šahdanović, Zrnić (4), Ilić (5), Hrnjić, Pedić (8), Duraković, Bristić, Petrović, Isić , Haćimović, Đurić (15 odbrana), Nenadović (1), Doborac (6), Sarajlić, Džinović (1). Trener: Mehmed Doborac.

ČELIK: Dervenčić (2), Martić, Bašić, Dervišević, Kadić (6), Begović, Ivančev (2), Sirčo, Begagić (2), Hurem (8), Jolović (3), Starčević (8 odbrana), Rekanović, Duvnjak (2).

Sudije<: Senad Kamberović i Mevludin Šabić. Iksljučenja: ,,Gradačac'' 2, a ,,Čelik'' 4 minuta.

Sedmerci: za ,,Gradačac'' 2 (2), ,,Čelik'' 7 (5). 

U narednom kolu ekipa ,,Čelika'' dočekuje tim HRK ,,Čapljina''., a zbog odgađanja 17. kola ne zna se dali  će se naredno kolo biti igrano u petak.