28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Januar 2014 22:08

Besplatni Krav Maga seminar

U subotu 18. januara 2014.godine Zenica će još jednom biti domaćin Internacionalne Krav Maga Federacije Bosne i Hercegovine koja će i ovaj put Zeničanima pokloniti Krav Maga seminar potpuno BESPLATNO.

 

Krav Maga je sistem koji tek dolazi na naše prostore, a obzirom na činjenicu da se ista rapidno širi u Europi i svijetu, interes za Krav Maga konceptom nije zaobišao ni Zenicu. Veoma veliko interesovanje Zeničana, većinom odraslih osoba, djevojaka, ali i dugogodišnjih sportista, potaknulo je instruktore IKMF-a BiH da u cilju promocije i ekspanzije Krav Maga koncepta, organizuje još jedan besplatan seminar u našem gradu. Na prošlom seminaru koji je održan prije oko pet mjeseci, bilo je prijavljeno oko 60 učesnika, od kojih je učešće zabilježilo 40 naših sugrađana. Ovaj put očekujemo još više učesnika, još interesantnije tehnike i zahvate, ali i dobro druženje sa instruktorima IKMF-a BiH.

 

Krav Maga je trenutno najpopularniji sistem borenja i samoodbrane u svijetu koji se velikom brzinom širi na svim kontinentima. Krav Maga nije sport, nije vještina, nema takmičenja, pravila u borenju, Krav Maga je kristalno čist koncept preživljavanja koji svoje tehnike temelji na preventivnom djelovanju u svim mogućim realnim situacijama iz svakodnevnog života gdje je narušena sigurnost nas ili osoba iz naše okoline.

 

IKMF BiH je članica Internacionalne Krav Maga Federacije koja trenutno slovi za vodeću, izvornu i najveću Krav Maga federaciju u svijetu koja praktikuje obuku prema izvornom programu kreiranog od strane osnivača Krav Maga koncepta. Danas u IKMF-i postoji više sektora specijaliziranih za obuku civila, žena, djece, vojske, policije i zaštitara, specijalnih i antiterorističkih jedinica, i drugih kategorija koji djeluju širom svijeta.

Dokaz kvaliteta obuke Krav Maga sistema potkrepljuje i činjenica da istu u svojoj obuci koriste najveće i najnaprednije svjetske vojno-policijske agencije kao što su CIA, FBI, IDF, BOPE, ... a iste obučavaju upravo najbolji instruktori IKMF-a.

 

Organizator ovog događaja je Krav Maga akademija Zenica koji su predstavnici IKMF-a BiH za zeničku regiju. Trenutno u ovoj akademiji radi napredna grupa, a po završetku seminara će se izvršiti upis novih članova u početnu grupu.

 

Seminar će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Miroslav Krleža“, Travnička ulica 8, Zenica, u subotu 18.01.2014.g. sa početkom od 17:00 sati. Potrebno je doći bar 15 minuta ranije kako bi svi učesnici potvrdili prijavu, pripremili se, i kako bi seminar počeo na vrijeme. Kako u sali nema tribina za publiku svi učesnici koji se prijave mogu samo aktivno da učestvuju u seminaru. Učestvovati u seminaru se može u bilo kakvoj odjeći iz svakodnevne upotrebe i u čistim patikama, a naša preporuka je lagana trenerka, dvije rezervne majice, peškir i posuda za vodu.

 

Prijave na seminar su OBAVEZNE na:

 

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli." target="_blank" style="color: #1155cc;">kravmagazenica@gmail.com

GSM/Viber387 62 644 830

facebook.com/KravMagaZenica

 

a za one koji se uredno ne prijave ne garantujemo mogućnost učešća na seminaru jer je broj učesnika ograničen zbog kapaciteta sportske dvorane.

 

Fotografije i dio atmosfere sa prošlog seminara možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505169252891106.1073741825.372229312851768&type=3

 

Više o Krav Maga na:

www.kravmaga-ikmf.com

www.kravmaga-ikmf.ba