19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Decembar 2013 23:23

Napad na apotekarku

Napadi, pljačke i nasilje postali su svakodnevica u našoj zemlji. Ma koliko se policija trudila i dobro radila svoj posao, prijestupnici i kriminalci ne odustaju. Da više na meti nisu prodavnice i benzinske pumpe, potvrdila nam je A. Č. (ime poznato redakciji), radnica jedne zeničke apoteke koja je nedavno bila žrtva oružanog napada.  Kako ona kaže, strah koji je tada doživjela ne može se mjeriti ni sa čim sličnim. 

 

- Taj dan sam radila drugu smjenu i mlađa sestra A. M. došla je kod mene u apoteku da mi pravi društvo, s obzirom na to da sam bila sama u objektu. Jedva sam dočekala da neko dođe i otišla do toaleta. Onda sam čula zvonce na vratima i nisam previše obraćala pozornost misleći da se radi o kupcu. Grdno sam pogriješila - kazala nam je naša sagovornica.  Pljačkaš visok dva metra, kako nam ga je opisala A. Č., obučen u crno s kapom i šalom, počeo je vikati „pljačka, daj pare!". 

 

- Sestra je bila sama u tom dijelu apoteke i čula sam kad je vrisnula moje ime. Izletjela sam i u panici nisam znala kako da reagiram. Pljačkaš je izvadio pištolj i ponavljao da mu predam novac. Uporno sam mu govorila da novca nema, da je pazar odnesen i da sve što imam je nešto sitniša u kasi. To ga je još više razbjesnilo - nastavlja ispovijest A. Č. Nedugo zatim nasilnik je udario A. Č. u glavu i pobjegao, bacivši sitniš koji je uzeo. Ubrzo se uspjela sabrati, ali je tada vidjela sestru koja se od straha počela gušiti. 

 

- Tužno je da nam niko od prolaznika nije pomogao iako sam izletjela na ulicu i molila za pomoć. Ubrzo mi je došao suprug i policija, koja je obavila uviđaj. Navodno, nedavno je opljačkana još jedna apoteka i sve su prilike da se radi o istoj osobi. Najviše mi je žao sestre koja je danima u šoku - istakla je A. Č., koja danima radi sa strepnjom i bojazni, ali mora nastaviti sa životom. 

 

B.Bećirović/Avaz