28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 09 Decembar 2013 12:04

Kuniću određen pritvor

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesettrogodišnjeg Emira Kunića iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je radi koristoljublja počinio krivično djelo pokušaj ubistva, saopštilo je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona . 

 

Postoji osnovana sumnja da je Kunić u popodnevnim satima 6. decembra 2013. godine u Ulici Put Breze u Tuzli četrdesetčetverogodišnjem S.P iz Zenice zadao udarac nožem u desnu stranu vrata i nanio mu teške tjelesne povrede. Prethodno je oštećenog doveo u zabludu da će mu prodati 4 tablet računara za iznos od 3.200 KM, odveo ga u pomenutu ulicu i zadao mu udarac nožem kako bi od ove osobe uzeo novac koji je pripremio za kupovinu računara. 

 

Oštećeni je prevezen na UKC Tuzla gdje je operisan i hospitaliziran.  Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode 7. decembra u večernjim satima, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.  Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku.