29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 02 Decembar 2013 03:10

Mehmed Skender

Mehmed Skender rođen je 30. maja 1959. u Zenici. Definitivno je riječ o jednom od najboljih atletskih trenera u našoj zemlji. To potvrđuju rezultati njegovih takmičara u 2013, kao i prethodnih godina.

Trener je u AK Zenica, a pod njegovim nadzorom rade Hamza Alić, Mesud Pezer, kao i Sanela Redžić-Čaplja iz Atletskog invalidskog kluba Čelik. Troje spomenutih atletičara su najbolji izdanci njegove škole, a i ostali takmičari Čelika bilježe veoma dobre rezultate. Uostalom, podatak da je muška ekipa zeničkog kluba šampion BiH u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji dovoljno govori. Atletičari Zenice vlasnici su čak 24 pojedinačne titule šampiona BiH i postavili su šest državnih rekorda u godini na izmaku. Alić je 2013. godine postigao svoj najbolji rezultat u karijeri. Na dvoranskom EP u Geteborgu osvojio je srebrnu medalju. I mladi Pezer, koji bi trebalo da bude dostojan Alićev nasljednik, bio je sjajan ove godine. Postao je evropski juniorski šampion u bacanju kugle, dok je u bacanju diska bio četvrti. Na Balkanskom prvenstvu za juniore objedinio je šampionske naslove u dvije spomenute dicsipline. I Sanela Redžić-Čaplja donijela je bronzu u bacanju kugle sa Svjetskog prvenstva za invalide u Lionu.

Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2013. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" s početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nezavisne Novine

http://www.nezavisne.com/sport/izborsportiste/Predstavljamo-Mehmeda-Skendera-atletika-Tvorac-osvajaca-medalja-220180.html