19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Novembar 2013 21:42

Galerija: Čelik bolji od Dervente

TRIJUMF ČELIKA U DERBIJU KOLA.10. POBJEDA RK ČELIK U 12 KOLA PRVENSTVA. RK ČELIK – RK DERVENTA 36:32 ARENA u Zenici; Početak: u 19:00 sati; Gledalaca: oko 600; Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović, delegat Džandžanović Hamid. U derbi utakmici 12. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2013/2014, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Derventa. Utakmica je završena  rezultatom  36:32 (17:16) za Čelik.

 

Sastav RKČelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Eduard Martić,  Milan Ivančev, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Milan Duvnjak, Edvin Begović, Mirza Hurem, Boško Jolović, Enes Sirčo, Ajdin Tufekčić, Harun Alihodžić, Almir Rekanović, Amel Omerspahić; (Trener Zdenko Antović).

 

Sastav RK Derventa: Vranješević, Marić, Ninković, Sibinčić, Živanić, Zemunović, Škrga, Lukić, Mišanović, Tošić, Marčeta, Pekić, Ristić, Jokanović, Davidović. (Trener Zoran Dokić);

 

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (10), Aldin Begagić (8), Milan Ivančev (6) golova;

Najviše golova za Derventu postigli su: Marčeta i Davidović po (7), te Pekić (6) golova;

 

Sedmerci za Čelik: 5 (3); Sedmerci za Derventu: 7 (4);

 

Isključenja: Čelik (8'),  Derventa ( 4'); 

Odbrane golmana: Starčević (Čelik) 14 odbrana, Sirčo (Čelik) 4 odbrane,  Jokanović (Derventa), 14 odbrana;

 

U derbiju  12. kola, rukometaši Čelika su sasvim zasluženo pobjedili vrlodobru ekipu Dervente. Sve do 45. minute utakmice igralo se, gotovo, gol za gol i u navedenom periodu ekipe su se stalno smjenjivale u vođstvu od jedan do dva gola. U 45. minuti domaći, po prvi put, odlaze na + 3 gola (29:26), a zatim odmah i na + 4 gola (30:26), što je ujedno bila i najveća prednost domaćih u toku utakmice. Prednost od 4 gola ponovila se još 3 puta (33:29), (34:30), te konačnih 36:32. Za igrača utakmice proglašen je Milan Ivančev.

Na kraju utakmice, trener gostiju Zoran Dokić je čestitao Čeliku na zasluženoj pobjedi, a igrom svojih igrača nije bio zadovoljan. Trener domaćih je čestitao svojim momcima na odličnoj igri, ali je naveo da neki i nisu baš dobro odradili postavljene zadatke. Istakao je da u narednom kolu idu u goste ekipi Izviđača, pa kako kaže, ako tamo pobjede onda su prava ekipa. U slijedećem kolu ekipa Čelika ide u goste Izviđaču iz Ljubuškog, dok je Derventa domaćin Gradačcu.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI NA LINK da vidiš foto GALERIJU

 

foto: Jasmin Blicko Hadžić