28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 16 Novembar 2013 06:57

Preventova škola tekstila

 Prevent pokreće besplatnu „Školu tekstila“   - Članica Prevent grupacije, Prevent Fabrics pokreće besplatnu „Školu tekstila“ i raspisuje konkurs za dodjelu stipendija studentima tehničkih i prirodno-matematičkih fakulteta. Prevent Fabrics, članica Prevent grupacije koja se bavi proizvodnjom tekstilnih materijala za automobilsku industriju u januaru naredne godine pokreće jednomjesečni besplatni program „Škole tekstila“.


Školu mogu pohađati ambiciozne osobe zainteresovane za rad i razvoj u tekstilnoj industriji, željne novih znanja i daljih usavršavanja, a koje imaju fakultetsko obrazovanje ili su u završnoj fazi studija tekstilnog usmjerenja, produkt dizajna i drugih tehničkih usmjerenja. 

 

„Ovaj projekat smo pokrenuli s namjerom da  se učesnici praktično upoznaju sa tekstilnom industrijom koja je u ekspanziji, ne samo u Preventu, nego i u BiH ali i u Europi. Na taj način mi direktno edukujemo svoj budući potencijalni kadar s obzirom da svi polaznici pored certifikata, ulaze u bazu aplikanata čime ostvaruju prednost prilikom zapošljavanja“, poručuju iz Uprave Prevent Fabrics iz Visokog. Pored Škole tekstila, Prevent Fabrics raspisuje i konkurs za dodjelu stipendija za redovne studente tehničkih fakulteta i/ili prirodno-matematičkog fakulteta, odsjek za hemiju.

 

Kao stipendista Prevent Fabricsa studenti se mogu već u toku studiranja upoznati s načinom rada, proizvodnim procesima, tehnologijom, kvalitetom i razvojem u proizvodnji tekstilnih materijala. Ovisno o njihovim afinitetima i potrebama mogu odabrati područje za obavljanje stručne prakse, izradu diplomskog rada, seminarskih radova uz stručnu pomoć i mentorstvo.

 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti u „Školu tekstila“ do 30.11., dok je rok za prijavu na konkurs za dodjelu stipendija 31.12.2013. Više informacija o uslovima koje kandidati trebaju ispunjavati se može pronaći na stranici www.prevent.ba