28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 Oktobar 2013 20:16

Sulji Škapuru 12 godina zatvora

 Na 12 godina zatvora danas je na zagrebačkom Županijskom sudu sporazumno osuđen Suljo Škapur iz Zenice,kojega mediji u susjednoj državi nazivaju neokrunjenim kraljem droge, specijaliziranim za trgovinu 'skunkom'.

 

Kod Škapura je, kada je u ožujku ove godine uhićen u Zagrebu, pronađeno gotovo 16 kilograma marihuane te 41.700 kuna, 1.700 eura, 1.500 konvertibilnih maraka i nešto dolara koje je navodno zaradio preprodajom droge.

  

 Osim njega na sporazumnu osudu nakon priznanja nedjela pristali su i njegovi suoptuženici - Samir Đurkić, osuđen na tri godine i Muhamed Husić kažnjen s tri godine zatvora.

 Jedino Adis Serhatlić kod kojega je navodno pronađen kilogram marihuane nije pristao na sporazumnu presudu pa je postupak za njega izdvojen.

  

 Škapur je uhićen nakon što je, neznajući da ga policija prisluškuje, svojoj nevjenčanoj supruzi rekao da ubije Alvira Helvida, koji mu je navodno uzeo 20 kilograma marihuane što je iz Skoplja trebala doći u Zagreb.

   

 Naručena likvidacija pokrenula je policijsku akciju u kojoj je na području Hrvatske i BiH uhićeno 10 osoba i zaplijenjeno nešto manje od 40 kilograma marihuane.

 

   

 Škapur je uhićen u Zagrebu gdje je iz unajmljenog stana navodno koordinirao dilerski lanac.