28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 Oktobar 2013 22:23

A1: prijave za Drivuša-Klopče

Dvanaest kompanija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva dostavilo je Javnom preduzeću (JP) Autoceste Federacije BiH (FBiH) do.o. Mostar svoje prijave za učešće u postupku predkvalifikacije građevinskih i konsultantskih kompanija koje će se natjecati za dodjelu Ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom autoceste na Koridoru Vc, dionica Donja Gračanica – Klopče, poddionica Klopče – Drivuša. 

 

Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava osiguranih od strane Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH. 

 

"U proljeće 2014. godine imat ćemo završenu kompletnu autocestu od Sarajeva do Zenice. Ovim tenderom otvaramo nova gradilišta i nastavljamo sa izgradnjom autoceste prema sjeveru naše zemlje", najavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, te izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja prijava iz zemlje i inostranstva kompanija zainteresiranih za građenje najznačanijeg državnog projekta u Bosni i Hercegovini. 

 

Kompanije koje su izrazile interes na ovom pozivu su JV: Integral inženjering a.d. i GP PUT d.d., JV: ŽGP i Euroasfalt, te Hering d.d. iz Bosne i Hercegovine, Hidroelektra Niskogradnja i Swietelsky Baugesellschaft m.b.H. iz Hrvatske, OHL ŽS a.s. iz Češke, Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, te kuvajtske kompanije Green Line General Trading & Contracting Co. W.L.L., Mohamed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons for General Trading, General Contracting and Industrial Structures W.L.L. i Copri Construction Enterprises W.L.L. Nakon evaluacije pristiglih aplikacija uskoro će biti objavljen poziv ovim kompanijama za podnošenje finansijskih ponuda. Potpisivanje ovog ugovora i početak izgradnje sa izvođačem radova očekuje se u 2014. godini, navodi se u saopćenju.