29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Oktobar 2013 03:00

Vrijeme za ljubav u bh. kinima

UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoar domaćih kino dvorana ove sedmice donosi komediju «Vrijeme za ljubav» Više od tri decenije Richard Curtis  („U stvari, ljubav“, „Ja u ljubav vjerujem“, „Četiri vjenčanja i sprovod“)  gradi svoj jedinstven stil u svijetu filmova i televizije i poklanja publici nezaboravne likove koji su nam omogućili da se smijemo ljudskim manama i da zaplačemo nad veličanstvenim putevima koji prate živote običnih ljudi.

 

Nakon još jedne nezadovoljavajuće novogodišnje zabave, Timov otac (Bil Nighy) otkriva svom sinu da su muškarci iz njihove porodice oduvijek imali sposobnost da putuju kroz vrijeme. Tim ne može da mijenja istoriju, ali može da mijenja događaje iz sopstvenog života, tako što će naći djevojku. Kad se preseli u London da bi postao advokat, Tim će konačno upoznati lijepu ali nesigurnu Mary (Rachel McAdams). Oni će se zaljubiti, ali će se desiti jedna nezgoda prilikom putovanja kroz vrijeme što će prouzrokovati to da se nikad nisu ni sreli. Onda će se ponovo po prvi put upoznati... i opet... ali konačno, poslije mnogo vještih putovanja kroz vrijeme, on će osvojiti njeno srce.

 

Vrijeme za ljubav“ predstavlja najličniji Curtisov film do sada, jer se njegov raniji rad najviše fokusirao na odnose među prijateljima. „Film 'Četiri venčanja i sprovod' su na mnogo načina film o prijateljstvu isto koliko i film o ljubavi. Bilo je dosta prijateljstava i u filmu 'U stvari ljubav'.“ ističe režiser. Ovaj film govori o odnosu brata i sestre, oca i majke podjednako koliko govori o ljubavi između muškarca i žene. Naravno, kad se dvoje ljudi zaljube, oni će vremenom postati otac i majka, što ćete također vidjeti u toku ovog filma.“

 

Komedija “Vrijeme za ljubav”u redovnu distribuciju kreće od 17. oktobra sa redovnim projekcijama na repertoarima multipleksa Palas Banja Luka, FC Ekran Zenica, multipleksa Cinema City te u kino dvoranama Kaleidoskop Tuzla i Andrićgrad Višegrad.

 

 PR služba UNA Film