16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 05:30

Bh. Zmajevi lete za Litvaniju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ujutro u 09.00 sati charter letom s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otuputovat će za Kaunas. Najbolje bh. nogometaše u Litvaniji očekuje posljednji susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Pobjedom protiv domaće selekcije, izabranici Safeta Sušića osigurali bi prvo mjesto i direktan plasman na mundijal.

 

Sušić će na teren poslati standardnu, ofanzivno orijentiranu postavu igrača, koji će, kako je najavljivano iz tabora bh. tima proteklih dana, od prve minute napasti gol domaće ekipe. Reprezentativci nemaju problema s povredama, a jedino se Miralem Pjanić na zadnjem, nedjeljnom treningu u Sarajevu žalio na bolove u zadnjoj loži.  Ljekarski tim reprezentacije BiH izvjestio je da Pjanićeva povreda nije težeg oblika, te da nastup Rominog veznog igrača u Litvaniji nije upitan.

 

Reprezentativce BiH bodrit će veliki broj bh. navijača. Sušić vjeruje da će BiH ostvariti historijski plasman na jedno veliko takmičenje, jer je kvalitet, motiv i podrška sa tribina na strani njegovih igrača.