29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Oktobar 2013 21:56

Goražde-Čelik igraju u Višegradu

Nakon mnogo peripetija oko termina i mjesta odigravanja utakmice petog kola Premijer lige BiH, u kome je ,,Čeliku'' domaćin RK ,,Goražde''- pala je konačna odluka: ova utakmica se igra u subotu 12. oktobra u 20.00 sati u Sportskoj dvorani u Višegradu. Naime, u Gradskoj dvorani u Goraždu se između 10. i 16. oktobra održava Sajam jabuke i meda, pa ne postoje tehnički uslovi da se utakmica odigra u Goraždu.

 

- Uprava RK ,,Goražda'' je nekoliko dana vršila pritisak i  insistirala da se utakmica odigra u srijedu 16. oktobra, što smo mi kategorički odbili, jer bi tada praktično ,,Čelik'' igrao tri utakmice u sedam-osam dana. Tek u četvrtak ujutro bi se vratili u Zenicu iz Goražda i praktično bez treninga igrali novu prvenstvenu  utakmicu u petak. Predložili smo jedino logično rješenje: da ova dva kluba zamijene termine odigravanja utakmica jesen-proljeće na taj način da mi budemo domaćini za ovo kolo - 12. oktobra u Zenici, a da u proljeće igramo utakmicu u Goraždu. Goraždani su tek nakon višestruke prepiske i kontakata prekjuče prihvatili taj naš prijedlog i sami najavili Komesaru Lige da će igrati utakmicu u Zenici. Mi smo nakon toga  obezbijedili  teremin i ostale potrebne uslove za utakmicu u Gradskoj areni Zenica za subotu 12. oktobra,  a onda je tek juče poslije podne stigao zvaničan mail, bez ikakvog obrazloženja - da RK ,,Goražde'' zakazuje utakmicu sa ,,Čelikom'' za subotu u Višegradu i to u za nas vrlo nepovoljnom vremenu sa početakom u 20.00 sati  - kaže nam Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''.


Zbog finansijskih problema još uvijek je neizvjesno hoće li ekipa uopšte putovati u Višegrad, a ako se to i desi, želimo sve najbolje ,,Čeličnim'' momcima.