19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Oktobar 2013 22:05

Priča o Kadiri i unuku Imranu

Znam da je previše tužnih životnih priča koje nas svakodnevno podsjećaju na tužne sudbine mnogih porodica i pojedinaca.. Previše bola i gorčine je u njima.. previše tuge pomješane s nadom za bolje sutra, za toplim domom, čistom odjećom i djelimično punim (polupraznim) friziderom koji će im omogućiti barem dva obroka dnevno.

 

Priča o jednom dječaku koja me natjerala i u meni probudila duboke emocije.. je priča o malenom insanu koji čezne za normalnim obrokom i čašom mlijeka.. Maleni Imran živi sa svojom nenom koja vodi brigu o njemu, i to jako dobro.. U gorčini svakodnevnice ova stara nena je svoj život posvetila svom unuku od njegovog rođenja. Živjeli su oni s Kadirinom majkom i od njene penzije preživljavali iz dana u dan.. zivot pod kirijom, život isprepletan bolestima su jedino za šta znaju ova dva insana.. Nemaju oni puno želja..samo jednu.. da imaju topao dom..da se osjećaju sigurno..

 

Naime, obzirom da su živjeli pod kirijom i od penzije majkine plaćali kiriju i režije ali sada..nemaju nista osim stalne socijalne pomoci koja ponekad zna i kasniti. Trenutno se nalaze u kući Kadirinog brata kod kojeg ne mogu ostati iz opravdanih razloga. Maleni Imran ima i dermatitis zbog kojeg mora nositi pamučnu garderobu i jesti hranu koja ne utiče na pogoršavanje flekica po tijelu I koja ne povećava svrbež. 

 

Okice pune i tuge i sreće pokazuju na realno stanje ove porodice.. Malo je svaka riječ koja opisuje njihov zivotni put.. malo je.. nena Kadira je također bolesna..utvrđena joj je invalidnost 60% kad je bila na komisiji ali sad je 100% invalid ali nema novca da uplati komisiju. Moli nena Kadira dragog Boga samo da je zdravlje posluži kako bi se brinula o svom unuku i izvela ga na pravi put. 

 

Ako želite pomoći ovoj porodici, to možete učiniti na slijedeće načine

1. Donirati odjeću za dječaka (pamučno ono što ide direktno na tijelo)

2. Obuća br.26/27

3. Prehrambeni i higijenski artikli

4. Novac kako bismo obezbjedili adekvatan smještaj i platili kiriju barem da oni nama prežive ovu zimu  i zdravi dočekaju proljeće..

 

Ekipa Udruženja Pomozi.ba – ogranak Zenica je posjetila ovu porodicu dva puta i obradovala ih sa prehrambenim i higijenskim paketima. 

Pomozimo i zajedno im ispunim ovu želju!!

 

Kontakt FB: Irnesa Ramić Tahić

Kontakt br: 061 045 198