25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Oktobar 2013 22:56

Napustio nas je i Emin

Emin Hercegovac iz Lašve kod Zenice preminuo je danas, nakon četiri godine bespoštedne borbe za život. Ovaj 31-godišnji  mladić posljednjih godina bio je ovisan o tuđoj njezi i pomoći, ali ipak vedar i nasmijan, baš kao i u vrijeme kad je prethodnih godina radio u nekoliko poznatih ugostiteljskih objekata. 

 

Nakon problema u probavnom traktu je 2009. operisan, ali su uslijedile komplikacije i druge bolesti, jedna za drugom. Tromboza vena prikovala ga je za krevet. Imao je niz operacija, na kičmi, stomaku... u Tuzli, Sarajevu, Zenici. Prikovan za krevet, živio je sa suprugom Arnelom, petogodišnjom kćerkom, te majkom i ocem. 

 

Otac i sam dijabetičar, penzioner, majka domaćica, uz pomoć dobrih ljudi su pokušavali da osiguraju novac za operativni zahvat «čišćenja vena» na jednoj klinici van granica BiH, ali i druge operacije, poput operativnog zahvata na glavi. Nažalost, bolest je bila brža i Emin je izgubio bitku za život.  Prema informacijama od porodice, Eminu je pozlilo, te je prebačen za Tuzlu.

 

Nažalost, napustio nas je još jedan sugrađanin dok ova država nema uređen sistem pomaganja onima kojima je pomoć neophodna, te je sve prepušteno stihiji, dobrim ljudima, akcijama pojedinaca i karitativnih organizacija.